Transport ilicit de legume, fructe si tigari

 

Aproximativ 200.000 de tigarete si 8.500 kg de legume si fructe, fara documente legale de provenienta, au fost confiscate, luni, de politistii clujeni, in timpul unor actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si a comertului illicit, informeaza Politia Romana. “Capturile” s-au facut in Gilau, Turda si municipiul Cluj-Napoca.

 

Politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica i-au depistat in trafic, pe raza comunei Gilau, pe P. Liliana, de 38 de ani, din Targu Mures, si pe C. Horatiu, din Tarnaveni, judetul Mures, care transportau cu doua autoutilitare aproximativ 8.500 kg de legume si fructe, valoarea marfii fiind de aproximativ 19.500 de lei. In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca cele doua persoane au achizitionat marfa din Ungaria, cu intentia comercializarii, dar nu au putut justifica provenienta. Conducatorii autovehiculelor au fost sanctionati contraventional, iar in temeiul Legii 12/1990 s-a dispus ridicarea marfii in vederea confiscarii.

Tot luni, la ora 13.30, a fost identificat in trafic D. Gicu, din Turda, care conducea un autovehicul in care transporta 164.400 de tigarete si 34 kg de cafea, pentru care nu a putut prezenta documentele din care sa rezulte provenienta. Conducatorul autovehiculului a fost amendat si, in temeiul art. 4 din Legea 12/1990, s-a dispus ridicarea in vederea confiscarii a marfii, valoarea fiind de aproximativ 83.500 de lei.

In aceeasi zi, au fost identificati in trafic C.G., de 40 de ani, V.I., de 45 de ani si A.O., de 38 de ani, toti din municipiul Cluj-Napoca, in timp ce transportau cu un autoturism 30.000 de tigarete de provenienta Republica Moldova, marfa destinata comercializarii pe piata din municipiul Cluj-Napoca. Fiindu-le solicitate documentele legale de transport, acestia nu au putut prezenta acte care sa ateste provenienta, introducerea in tara ori introducerea in sistemul de accizare prevazut in Codul Fiscal. In urma celor constatate, a fost aplicata sanctiunea contraventionala in valoare de 20.000 lei, aplicandu-se, totodata, si masura complementara de confiscare a tigaretelor, in valoare de aproximativ 35.000 de lei si a mijlocului de transport, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 92/2003. Fata de cele trei persoane, au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor prevazute de Codul Fiscal, acestia fiind prezentati instantei care a dispus interzicerea de a parasi localitatea de domiciu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.