Tranzactie de 63 milioane euro, la Braila

New Europe Property Investments (NEPI) si BelRom se asociaza pentru preluarea European Retail Park Braila, o tranzactie in valoare de 63 milioane de euro, potrivit unui comunicat comun al celor doua companii, informeaza Agerpres.

Tranzactia face parte dintr-un plan mai amplu de achizitii pentru urmatoarele trei luni, prin care New Europe Property Investments plc va prelua trei parcuri comerciale de la BelRom Real Estate.
In acest scop, KBC a incheiat un acord de finantare cu NEPI, punand la dispozitia fondului o linie de finantare de 113 milioane de euro, destinata acestor trei achizitii. 40 de milioane de euro vor finanta partial prima tranzactie.
Tranzactia prevede doua componente – bani si, respectiv, actiuni emise de NEPI, fond listat la bursele din Londra si Johannesburg. Totodata, doi reprezentanti ai BelRom Real Estate vor deveni membri ai Consiliul de Administratie al NEPI.
Potrivit comunicatului, “New Europe Property Investments intentioneaza sa-si sporeasca portofoliul de centre comerciale din Romania prin noi achizitii in urmatorul an si doreste sa-si consolideze relatiile cu principalii dezvoltatori”.

Infiintat in anul 2004, BelRom Real Estate a finalizat pana in acest moment cinci parcuri comerciale in Sibiu, Braila, Targu Mures, Bacau si Focsani, a caror suprafata cumulata este de aproximativ 300.000 metri patrati.
Lansat in 2008, European Retail Park Braila este un proiect comercial cu o suprafata inchiriabila totala de 53.000 metri patrati, printre chiriasi numarandu-se lantul de hipermarketuri Carrefour, operatorul de magazine de tip DYI Bricostore si retailerul de obiecte de mobilier Staer.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.