Tulcea: Patru morti si 76 de raniti intr-un autobuz rasturnat cu rotile in sus. Autovehiculul era o rabla

 

Patru femei au murit si alte 76 de persoane au fost ranite intr-un cumplit accident produs joi dimineata la 6.45, la marginea orasului Tulcea, cand un autobuz ce transporta la locul de munca angajatii unei fabrici de confectii s-a rasturnat cu rotile in sus. Pamantul de la marginea drumului s-a surpat, din cauza ploilor de peste noapte, cand soferul a oprit autobuzul ca sa-i faca loc unui tir sa treaca pe langa el.

In urma accidentului, patru femei au murit, trei pe loc si una la spital. “In intervalul orar 7.10-8.00, Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) a adus in spital 40 de persoane. Ulterior, cu masinile personale, dupa ce probabil oamenii au simtit dureri pe care nu si le-au explicat, au venit singuri la spital, astfel ca numarul lor a ajuns la peste 70. Sunt internati numai cei cu probleme grave, tot fluxul Unitatii de Primire Urgente fiind mobilizat”, a declarat Ion Popescu, directorul SJU.

Sase dintre victime au fost transportate cu elicoptere SMURD la spitale din Bucuresti: doua femei au fost internate la Spitalul de Urgenta Floreasca, un barbat si o femeie la Spitalul Clinic Bagdasar-Arseni, iar alte douÄ? persoane la Spitalul Universitar, una dintre ele fiind o femeie gravida. Ranitii au leziuni la coloana, iar una dintre femeile de la Spitalul de Urgenta Floreasca, aflata intr-o stare foarte grava, are si arsuri chimice. A doua femeie si-a pierdut constienta si are si o pneumonie de aspiratie. Barbatul internat la Spitalul Clinic Bagdasar-Arseni are traumatism de coloana cervicala, iar femeia – luxatie de coloanÄ? cervicala. Femeia gravida este stabilizatÄ? si monitorizata. Informatiile au fost furnizate de doctorul Bogdan Oprita, seful SMURD Bucuresti.

 

RAR: Autobuz cu multiple defectiuni

Potrivit Registrului Auto Roman, autobuzul Roman 111, fabricat in anul 1979, avea defectiuni la sistemul de directie – joc excesiv in mecanismul de directie, la faruri – sursa de lumina defecta, la catadioptrii – acestea fiind neomologate la roti, care aveau o adancime neconforma, iar claxonul nu functiona. Inspectia tehnica periodica expira la 18 decembrie 2010.

Autobuzul Roman 111, cu numarul de inmatriculare TL-06-NIC a obtinut cartea de identitate in data de 18.02.1997 la reprezentanta RAR Tulcea ca autobuz interurban cu 68 de locuri, dintre care 54 pe scaune.

Rabla cu peste 80 de persoane la bord s-a rasturnat pe un drum-dig care apartine Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, fiind o cale alternativa de transport pentru zona industriala a orasului Tulcea. De ce? Pentru ca Primaria Tulcea a decis, in urma cu aproape un an, blocarea drumului principal de acces in zona, pentru derularea lucrarilor de modernizare si extindere a retelei de apa si canalizare, lucrari finantate de Uniunea Europeana. Decizia primariei de a bloca drumul principal spre zona industriala a orasului a fost criticata in repetate randuri de proprietarii unitatilor comerciale din zona, acestia anuntand la un moment dat ca vor da in judecata administratia locala.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.