Udrea si Oprescu se bat si pe turism

 

Dupa ce i-a “suflat” primarului general Sorin Oprescu proiectele de refacere a fatadelor cladirilor si de reglementare a publicitatii stradale, ministrul Turismului, Elena Udrea, se declara uimita de interesul edilului pentru promovarea turismului in Capitala, calificandu-l chiar “derizoriu”.

In opinia Elenei Udrea, Bucurestiul este singurul oras care nu a reusit sa acceseze fondurile europene nerambursabile pentru construirea si organizarea unui centru de informare turistica. \”Mi se pare derizorie preocuparea domnului primar general Sorin Oprescu, de ieri, de a arata cat interes are pentru promovarea turismului cu doua pliante in mana…\”, a spus ministrul duminica, intr-o conferinta de presa. Totodata, ea a criticat declaratiile lui Oprescu legate de reabilitarea monumentelor istorice. \”In stilul caracteristic, superficial, domnul Oprescu a justificat lipsa de turisti si prin aceea ca foarte multe monumente istorice, care ar putea fi obiective turistice, nu sunt reabilitate\”, a spus Udrea.

Ea a precizat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului gestioneaza fonduri europene pentru reabilitarea monumentelor istorice, iar \”Primaria domnului Oprescu a reusit cu greu sa depuna patru astfel de proiecte in Bucuresti, pe aceasta tema\”, aratand ca trei dintre acestea au fost supraevaluate. \”Pana la acest moment, pe programul operational regional coordonat de Ministerul Dezvoltarii si Turismului, Primaria Capitalei nu a depus niciun proiect care sa se refere la promovarea turistica. Din 50 de milioane de euro alocate Axei 5.3, care se refera la promovarea turismului, Primaria municipiului Bucuresti, pana la 11 noiembrie 2010, nu a reusit sa depuna nici macar un proiect. Este elocvent interesul pe care il are in a promova capitala ca destinatie turistica\”, a acuzat Udrea.

In concluzie, Udrea zice ca interesul lui Sorin Oprescu este \”doar declarativ, superficial, lipsit de consistenta\”.

Reamintim ca primarul Sorin Oprescu a lansat sambata o strategie de turism, argumentata de el prin faptul ca anul trecut au vizitat Bucurestiul aproape 600.000 de turisti straini, iar in mai 2012, cand capitala Romaniei va gazdui finala Cupei UEFA, sunt asteptati minim 25.000 de straini.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.