Un politist gorjean a refuzat mita 500 de euro

 

Un agent de politie din cadrul Politiei orasului Novaci, jud. Gorj, a refuzat mita de 500 de euro oferita de un sofer care voia sa scape de dosarul penal pe care risca sa-l capete in urma savarsirii mai multor infractiuni rutiere. Mai mult, politistul rutier a sesizat Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Gorj, care l-a prins miercuri seara in flagrant delict pe corupator.

 

Agentul de politie din Novaci il oprise in trafic in aceeasi zi, la ora 17.20, pe M.I. de 38 ani, din Bucuresti, pentru depasirea vitezei legale in localitate. La controlul specific s-a constatat ca soferul nu avea platita polita RCA pentru autovehiculul condus si se afla in perioada de suspendare a permisului de conducere pentru cumul de puncte penalizare. Politistul a luat masura principala de sanctionare contraventionala si pe cea complementara de retinere a placutelor de inmatriculare. Totodata, i-a intocmit actele premergatoare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice in perioada de suspendare a permisului de conducere.

Pentru a nu da curs cercetarilor in cadrul dosarului penal constituit, M.I. i-a oferit agentului de politie suma de 500 euro si, desi politistul l-a refuzat, barbatul a insistat in demersul sau. In baza sesizarii, ofiterii D.G.A. Gorj, coordonati de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, au realizat prinderea in flagrant a lui M.I., in timp ce ii oferea politistului suma de 500 euro in schimbul restituirii placutelor de inmatriculare si solicitarii exprese de a nu fi continuate cercetarile sub aspect penal impotriva sa. Pe durata actiunii, echipa de flagrant a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. Persoana in cauza este cercetata in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, prevazuta si pedepsita de art. 255 din Codul penal.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.