Un sfert de milion de studenți au mers gratuit cu trenul

Peste 250.000 de studenți au efectuat aproximativ 400.000 de călătorii cu trenul în cele 3 luni de la intrarea în vigoare a acestei facilități, a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, la o întâlnire cu reprezentanții studenților.

Invitației conducerii CFR Călători au răspuns liderii asociaţiilor studențești reprezentative din România: Robert Hermeneanu – Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (ASLS), Miron Țigănaș – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Alin Grigore – Uniunea Studenților din România (USR).  

“Este necesară responsabilizarea celor care aleg să beneficieze de acest drept. Ar fi în beneficiul tuturor pasagerilor, inclusiv al celor care plătesc biletul, să evităm  rezervările multiple de locuri. Aceste situații pot conduce la neajunsuri în vânzarea de bilete și la dimensionarea necorespunzătoare a  garniturilor”, le-a spus șeful CFR Călători.

Alin Grigore, Președintele Uniunii Studenților din România: „M-am bucurat mult când am primit invitația la consultări din partea CFR Călători, pentru că acest lucru mi-a demonstrat faptul că în aceste demersuri pe care ne dorim să le inițiem, de fluidizare a traficului feroviar pentru studenți și de îmbunătățire a condițiilor pentru aceștia, nu suntem singuri ci din contră avem un partener chiar în CFR. De asemenea ne dorim ca transmiterea Registrului Matricol Unic către CFR Călători să fie urgentată, iar astfel studenții să își poată achiziționa online biletele de călătorie.” 

Într-un comunicat remis redacției, CFR Călători ptrecizează:

“Ambele părți au semnalat problema aglomerației și necesitatea suplimentării trenurilor în zilele în care studenții călătoresc cel mai des. Primii pași au fost făcuți de CFR Călători prin creșterea la capacitate maximă a numărului caselor de bilete deschise în gările marilor orașe în perioadele de vârf și introducerea de vagoane suplimentare pe cele mai solicitate rute. 

De asemenea, pentru ca toți pasagerii să poată  beneficia de o călătorie civilizată, conducerea CFR Călători a lansat asociațiilor studențești invitația de implicare activă în campaniile de responsabilizare civică: Trenul meu, al tău, al nostru!? și Trenuri curate – călătorii minunate, campanii deja aflate în desfășurare.

Toți participanții la întâlnire au fost de acord asupra necesității continuării, cu prioritate, a demersurilor pentru intrarea în posesie a datelor necesare din Registrul Matricol Unic. Acest lucru ar conduce la posibilitatea procurarii online sau de la automatele de bilete si ar reduce aglomeratia de la case. De asemenea, s-a discutat despre continuarea demersurilor de achiziționare vagoane noi, parcul activ al CFR Călători fiind unul limitat care nu poate face față, în condiții decente, traficului crescut care se înregistrează în ultima perioadă”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.