Un sfert din vehiculele controlate de ARR, in neregula

 

Aproape un sfert dintre autovehiculele controlate de inspectorii agentiilor teritoriale ale Autoritatii Rutiere Romane (ARR) in 1 si 2 noiembrie au fost gasite in neregula. Cele 9 echipaje, dublate de reprezentanti ai Inspectoratului Rutier de la sediul central al ARR, au oprit si verificat in trafic, pe principalele drumuri din judetul Hunedoara, 315 vehicule de transport marfuri si de persoane (80% de transport marfuri si 20% de transport personae).

Inspectorii au aplicat 61 amenzi, dintre care 21 pentru nerespectarea prevederilor OUG 109/2005, 36 pentru nerespectarea prevederilor OG 37/2007 si 4 pentru nerespectarea prevederilor HG 1373/2008.

Valoarea totala a amenzilor este de 270.000 lei, cele mai des intalnite abateri fiind nedetinerea atestatului de conducator auto, lipsa atestatului de conducator auto la bordul vehiculului, lipsa copiei conforme a licentei de transport la bordul vehiculului, depasirea timpilor de conducere a conducatorilor auto, perioade de odihna insuficientE, lipsa prelatei din dotarea vehiculului la transportul de materiale vrac. 

In unul din cazuri s-a aplicat si masura suspendarii dreptului de utilizare a vehiculului, prin retinerea placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare. 

Actiunea va continua cu desfasurarea controlului la sediul operatorilor de transport, in urma monitorizarii traficului si detectarii vehiculelor stationate in parcari sau pe marginea drumului in scopul evitarii controalelor ARR, anunta institutia, intr-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.