Ungurii anunta controale amanuntite

Ambasada Ungariei in Romania a anuntat intensificarea controalelor pe segmentul de transport rutier pe teritoriul national.

“Conform datelor politiei, soferii straini participanti la traficul international de marfuri incalca mai des normele legale referitoare la timpul de conducere si odihna. In acelasi timp, se impune o cat mai atenta verificare a vehiculelor din punct de vedere tehnic si al sigurantei rutiere”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ambasadei.

Potrivit documentului citat, in acest context, Inspectoratul General al Politiei Ungare a informat Ambasada ca in perioada 23 noiembrie – 6 decembrie 2009 se organizeaza controale amanuntite ale traficului rutier de pe teritoriul Ungariei. Se vor urmari mai ales:

– depistarea si eliminarea din trafic a vehiculelor a caror greutate depaseste cea legala, precum si a celor nesigure din punct de vedere tehnic;

– respectarea normelor legale referitoare la timpii de conducere si odihna a soferilor participanti la traficul international de marfuri, precum si cele referitoare la transportarea materialelor periculoase;

– verificarea respectarii vitezei legale;

– depistarea soferilor afla?i sub influenta bauturilor alcoholice;

– verificarea utilizarii mijloacelor pasive de siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.