UNTRR: PETROM are probleme cu matematica!

 

\”Constatam astazi ca s-a produs o noua crestere a pretului la motorina, fara nicio legatura cu pretul petrolului pe piata internationala sau romaneasca, desi pretul benzinei a ramas nemodificat\”, se arata in comunicatul UNTRR remis catre redactie.

 

\”Mai mult, constatam ca PETROM, afiseaza pe site-ul propriu de internet urmatoarea situatie cu privire la modificarea pretului la motorina:

4,98 lei/litru + 0,04 lei/litru = 5,04 lei/litru

Conform adunarii realizate de PETROM, cresterea pretului cu 0,04 lei/litru motorina duce la o majorare a pretului cu 0,06 lei/litru!!!

De asemenea, se constata ca odata cu cresterea pretului la motorina la PETROM, toti ceilalti distribuitori au crescut, la randul lor, pretul la acest carburant.

Ne intrebam atunci:

Nu cumva pretul de vanzare al motorinei este dictat de altceva decat de pretul petrolului, costul de rafinare, costul de transport si taxe?

Nu cumva, tinand cont de faptul ca nici statul, nici producatorii si nici distribuitorii de carburant nu vor sa dea dovada de transparenta in formarea pretului final al carburantului, motivatia este una obscura?

Nu cumva, tinand cont de faptul ca toti distribuitorii de carburanti isi cresc preturile cam in acelasi timp si cam cu acelasi procent, este vorba de o intelegere pe piata distributiei de carburanti?

Si ajungem la intrebarea finala:

Oare statul – prin reprezentantii sai – care ar trebui, conform Constitutiei, sa-si protejeze cetatenii are alte interese din moment ce treneaza investigatiile in acest domeniu de peste cinci ani si nu ia nicio masura de protectie a populatiei si de incurajare a dezvoltarii durabile a agentilor economici?\”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.