UPDATE! Cod Galben de ploi și vijelii în toată țara, 5 zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea Cod Galben de ploi și vijelii, valabilă pentru toată țara, începând din data de 11 iunie, ora 10.00, până în data de 15 iunie, ora 10:00.

Potrivit prognozei, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în care vor predomina descărcările electrice, aversele torenţiale, grindina şi vijeliile.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Prognoza specială pentru București arată ploi torențiale, descărcări electrice, posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă care se vor acumula în special în intervale scurte de timp vor depăși 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 degrade, iar cele minime, între 16 și 18 grade.
 
Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat, în cea mai mare parte a ţării, până la jumătatea săptămânii viitoare, precizează ANM. 
 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.
 
În cursul zilei de 11 iunie, au fost transmise 8 avertizări nowcasting Cod Roșu și 28 de Cod Portocaliu privind ploi torențiale și furtuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.