UPDATE! Restricțiile COVID, relaxate în pragul sărbătorilor de iarnă

UPDATE 8 decembrie: Guvernul Ciucă a adoptat hotărârea cu măsurile de relaxare, dar și prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat, în seara de 7 decembrie, că restricțiile COVID vor fi relaxate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Românii vor circula fără mască pe stradă, iar noaptea pot ieși din case și cei nevaccinați sau care nu au trecut prin boală, ei având interzis, în prezent, între orele 22:00-05:00.

Totodată, restaurantele, magazinele, barurile și cafenelele vor fi deschise o oră în plus, până la 22.00, în prezent fiindu-le permis programul doar până la ora 21.00.

Declarațiile lui Raed Arafat:

 
„Vom modifica restricțiile de până acum. Se elimină restricțiile de circulație în cursul nopții pentru cei nevaccinați.
 
Masca în aer liber, obligatorie doar în spațiile foarte aglomerate.
 
Pemiterea accesului în mall-uri, magazine neesențiale și celor testați cu un test PCR sau test antigen.
 
La magazinele mai mici de 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente, dar aceste magazine vor trebui să stabilească un număr maxim de persoane care pot intra concomitent.
 
Activitățile limitate până la 30% vor fi permise până la 50% – în cinematografe, teatre, activități sportive.
 
În nopțile de Crăciun și Anul Nou nu vor fi restricții privind ora până la care vor putea funcționa restaurantele, cu limită de 50% și cu certificat de vaccinat, testat, trecut prin boală.
 
Măsurile trebuie adoptate prin Hotărâre de Guvern mâine; pot apărea modificări.
 
Sunt permise evenimentele din noaptea de Revelion, nu e impus un număr maxim.
 
Petrecerile private – nunți, botezuri – rămân restricționate”.
 
Nunțile și botezuri rămân cu restricții
 
„Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor”, se arată în decizia CNSU.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.