Urmariti penal si chiriasi ilegali, prinsi intr-o vila boiereasca

 

Primaria Sectorului 2 a intervenit in forta, joi dimineata, pentru evacuarea unor chiriasi clandestini care ocupau abuziv un adevarat conac boieresc situat in soseaua Fabrica de Glucoza nr. 4 din Bucuresti. Bilantul actiunii este impresionant: 82 de persoane, din care 5 urmariti local pentru comiterea de infractiuni, plus 48 de copii – cel mai mic avand doar 2 luni, iar un altul, de aproximativ 10 ani, cu probleme grave de handicap, au fost scosi din vila in care se instalasera abuziv si “redistribuiti” institutiilor statului, in functie de caz.

 

Exasperati de „chiriasii” clandestini care faceau o galagie infernala, furau din locuinte si ii terorizau, vecinii au facut plangere la Primarul Neculai Ontanu, care a decis sa intervina de urgenta. Cladirea apartine domeniului public al statului si se afla in administrarea Ministerului Sanatatii – Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, fiind abandonata. “Desi informatiile indicau existenta in cladire a 40 de persoane cu tot cu copii, am gasit casa plina cu nu mai putin de 82 de personae, din care 48 erau copii, folositi, dupa toate aparentele, la cersit sau furturi pentru obtinerea de mijloace de subzistenta, in lipsa unor surse stabile de venituri. Bransati ilegal la reteaua de energie electrica, cu numeroase antene parabolice instalate pentru televizoarele luxoase de plasma de care dispuneau, printre gunoaie si mizerii la tot pasul, intr-un miros greu de suportat, chiriasii clandestini transformasera impresionanta vila intr-o groapa de gunoi, spre disperarea si groaza vecinilor din cartierul Floreasca. Numarul mare de obiecte de aparatura electronica de valoare gasita in casa, precum si doua scutere i-au determinat pe politistii locali ai Primariei Sectorului 2 sa extinda verificarile pentru stabilirea provenientei acestora, existand indicii ca au fost furate”, se arata in comunicatul primariei.

In urma verificarilor, in cladirea ocupata abuziv locuiau clandestin persoane din comune ale judetelor Ialomita, Brasov, Teleorman si Calarasi, dar si din diverse sectoare ale Capitalei. Primarul Neculai Ontanu a dispus urmatoarele:

· Cele 5 persoane date in urmarire au fost predate organelor de cercetare pentru continuarea masurilor ce se impun in asemenea situatii.

· Cladirea a fost inchisa, pentru a nu permite celor evacuati sa se intoarca sau altor persoane sa mai domicilieze in ea.

· Bransamentele ilegale la retelele electrice au fost desfiintate pentru a preveni producerea de accidente grave si furtul in continuare de curent.

· Persoanele majore si copiii acestora care aveau in acte ultimul domiciliu in sectorul 2 au fost informate despre posibilitatea de a beneficia de sprijin din partea Primariei Sectorului 2, respectiv copiii sa fie preluati in sistemul de protectie al copilului, iar adultii indrumati catre Adapostul de Urgenta “Sfantul Pantelimon” al administratiei publice locale a sectorului 2.

· Persoanele cu ultimul domiciliu in acte in alte sectoare ale Capitalei sau in alte localitati ale tarii au fost indrumate catre primariile de unde provin, pentru ca aceste institutii sa se implice in sprijinirea acestora.

Numarul mare de case abandonate de proprietari si ocupate abuziv de diverse persoane care alimenteaza fauna infractionala a Capitalei l-au determinat pe edilul Sectorului 2 sa identifice o solutie pentru eradicarea acestui fenomen, precum si pentru a veni in sprijinul celor lipsiti de locuinte. Astfel, Neculai Ontanu vrea un proiect de lege prin care imobilele abandonate de proprietari care sunt utilizate de infractori sau in sprijinul savarsirii unor fapte infractionale sa fie preluate prin hotarari de instante de catre primarii pentru a fi puse la dispozitia persoanelor fara locuinte.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.