Vacanta cu ghinion la bulgari: 7 turisti romani au ramas fara masini

Din fata a doua hoteluri aflate in statiunile bulgaresti Albena si Nisipurile de Aur au fost furate, in noaptea de vineri spre sambata, sapte autoturisme ale unor turisti romani, printre care si primarul din Clejani.

Edilul Florin Nidelea a declarat ca s-a cazat la hotelul \”Melia Grand Hermitage\” din statiunea Nisipurile de Aur, unde a ajuns cu masina sa, un BMW X5. Sambata dimineata, cand a coborat in parcarea din fata hotelului, el a constatat lipsa masinii, dar si a altui autoturism, un BMW X6, apartinand tot unui turist roman care venise impreuna cu el. \”Este inadmisibil ce s-a intamplat si nu imi vine sa cred. Am crezut ca sunt conditii pentru un turism la standarde europene, dar vad ca nu e asa. Noi am platit cand am plecat din Bucuresti, in voucherele cuprindeau masa si cazarea, inclusiv pretul parcarii\”, a declarat edilul. El avea in masina si pasapoartele, actele autoturismului si documentele de identitate ale sale si ale altor sase persoane din familie care il insoteau.

Nidelea sustine ca si alte cinci masini ale unor turisti romani cazati in statiunea Albena au disparut din fata unui alt hotel, tot vineri noaptea. El a spus ca in toate cazurile de furt a fost anuntata Politia bulgara, dar si diplomatii romani. Primarul din Clejani sustine ca un jandarm bulgar a agresat unul dintre turistii romani.

 

Presa bulgara sustine ca hotii sunt tot romani

Potrivit presei bulgare, care ii citeaza pe patronii de hoteluri din Nisipurile de Aur, \”romanii isi fura singuri masinile\”, organizand o campanie impotriva turismului bulgaresc. Evenimentul de vineri noaptea, cand au fost furate sapte masini romanesti, a degenerat intr-un scandal de proportii. Politia bulgara ancheteaza posibilitatea ca o banda de romani sa fure masinile compatriotilor lor din litoralul bulgaresc, scrie Standart, citat de Agerpres.

Deian Kolev, menager-adjunct al hotelului de unde s-a furat masina primarului din Clejani a declarat ca hotelul nu este responsabil pentru autoturismele aflate in afara parcarii acestuia. \”Am scris in patru limbi, inclusiv in limba romana, ca nu raspundem pentru autoturismele care nu se afla in parcarea noastra\”, spune el.

Elena Udrea, ministrul Turismului, respinge orice speculatie privind incercarea de discreditare a turismului bulgaresc: \”Nu exista nicio batalie cu bulgarii in turism\”, sustine ea, recomandandu-le, totusi, turistilor romani \”sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc, unde nu li se poate intampla asa ceva\”. In minivacanta de 1-2 Mai au fost, pe litoralul romanesc, circa 35.000 de turisti, iar cateva mii de romani au preferat sa-si petreaca sejurul pe litoralul bulgaresc al Marii Negre.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.