Vamesa prinsa cu mita in buzunar

 

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au prins in flagrant, miercuri, o doamna vames ce fusese denuntata de o alta doamna ca i-a pretins bani drept mita. Flagrantul s-a desfasurat sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, iar lucratoarea vamala a fost retinuta pentru 24 de ore “urmand a se propune Tribunalului Bucuresti, arestarea preventiva a inculpatei, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, prevazuta si pedepsita de art. 254 Cod Penal”, informeaza DGA.

 

“In fapt, C.A.C. si G.C.M. au sunat la sediul DGA si au sesizat faptul ca C.M., functionar in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, i-a pretins suma de 1.500 lei pentru a le aviza denuntatorilor in mod favorabil o cerere de eliberare a unei autorizatii necesare desfasurarii activitatilor comerciale la care denuntatorii sunt asociati. La data de 06.04.2011, in jurul orei 11.00, reprezentantii societatii comerciale au formulat denunt la Directia Generala Anticoruptie, sesizarea fiind inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti – Directia Nationala Anticoruptie, care a delegat Serviciul Anchete din cadrul DGA sa desfasoare activitatile procedurale necesare realizarii actiunii de flagrant”, precizeaza DGA intr-un comunicat.

Miercuri, ofiterii DGA au prins-o in flagrant, in zona statiei de metrou Crangasi, sector 6, Bucuresti, pe C.M., in timp ce primea cu titlu de mita de la denuntatoarea C.A.C. suma de 1.500 lei pentru a solutiona favorabil cererea de eliberare unui atestat pentru comercializare en-gross a produselor supuse accizelor. Joi, procurorul de caz a formulat propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile fata de inculpata, document ce va fi adresat Tribunalului Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.