Volvo FH provoacă una dintre cele mai rapide maşini sport din lume, un Koenigsegg One:1

Un Volvo FH de 8 tone împotriva uneia dintre cele mai rapide maşini sport din lume, un Koenigsegg One:1. Acesta este scenariul noului film Volvo, denumit „Volvo Trucks vs. Koenigsegg”. Obiectivul este supunerea noii cutii de viteze I-Shift Dual Clutch, bazată pe o tehnică utilizată la maşinile sport, la testul extrem.

Noua cutie unică de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo Trucks este testată în noul film „Volvo Trucks vs. Koenigsegg”. În clipul video, autocamionul Volvo FH concurează împotriva unui Koenigsegg One:1 de 1360CP şi cu un raport putere/greutate de 1 la 1, ceea ce o transformă în prima “megamaşină” din lume. Pentru a egaliza şansele, autocamionul Volvo FH va parcurge o tură de circuit în timp ce Koenigsegg parcurge două. În ciuda acestui lucru, este greu de prevăzut cine va învinge. Obiectivul cursei este de a supune cutia de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo la testul extrem.

„I-Shift Dual Clutch este o cutie automatizată cu dublu ambreiaj, unic pe piaţa vehiculelor de mare tonaj. Cu toate acestea, o tehnologie similară există deja la maşinile sport. Aşadar, aceasta a fost provocarea perfectă,” afirmă Jeff Bird, Director de teste pentru presă în cadrul Volvo Trucks.

Similarităţile dintre autocamionul Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch şi maşina sport includ şi dinamica foarte bună, asigurată de schimbarea insesizabilă a vitezelor. Demonstraţia are loc pe circuitul de curse Knutstorp din sudul Suediei, cunoscut pentru terenul său deluros şi curbele dificile.

„Poate părea un mediu neobişnuit pentru un autocamion de tonaj mare, dar adevărul este că, datorită ambreiajului său dublu, I-Shift Dual Clutch este deosebit de utilă în condiţii care necesită schimbarea frecventă a vitezelor. Schimbările line ale cutiei de viteze îi îmbunătăţesc semnificativ dinamica”, afirmă Jeff Bird.

La volanul autocamionului Volvo FH se află experimentatul Tiff Needell, un pilot cunoscut de curse de automobile. Fără a dezvălui rezultatele, Tiff – care nu a participat niciodată la concursuri cu un autocamion – admite că a fost impresionat de performanţele acestuia.

„ I-Shift Dual Clutch este absolut incredibilă. Iar aceasta se vede mai ales în rampe  – autocamionul nu ezită, schimbarea de viteze fiind insesizabilă. Când frânezi, schimbă către treptele inferioare foarte lin şi confortabil. Autocamionul are, cu siguranţă, inima unei maşini sport”, afirmă Tiff Needell.

Noua cutie de viteze cu dublu ambreiaj produsă de Volvo Trucks a fost lansată în Europa în luna iunie a acestui an şi este disponibilă pe toate pieţele în care se comercializează autocamionul Volvo FH cu motoare Euro 6 D13 de 460, 500 şi 540 CP.

Volvo Trucks vs. Koenigsegg – vedeţi aici cum a decurs cursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.