Volvo incepe vanzarea de camioane grele hibride

 

Ca parte a initiativei Grupului Volvo de concentrare asupra vehiculelor hibride, Volvo Trucks a anuntat la sfarsitul lunii martie ca a inceput vanzarea camioanelor hibride de gama grea, sub numele de Volvo FE Hybrid, catre clienti de pe anumite piete europene. Camioanele hibride permit o economie de combustibil de pana la 30% si vor fi utilizate in special in operatiunile de distributie si de colectare a deseurilor din mediu urban.

 

\”Noul nostru Volvo FE Hybrid este un camion high-tech fantastic, care deja a starnit un grad foarte mare de interes. Este clar ca exista o cerere foarte mare de hibride de gama grea\”, spune Claes Nilsson, presedinte al Diviziei Europene a Volvo Trucks.

Camioanele vor fi produse initial intr-o serie limitata de aproximativ 100 de vehicule, incepand cu luna iunie. Vehiculele vor fi livrate in perioada 2011 – 2013 catre clienti de pe 13 piete europene. Pe termen mai lung, vanzarile pot fi extinse si pe alte piete.

Camioanele vor fi fabricate in productie de serie limitata, deoarece tehnologia avansata hibrida necesita solutii speciale. Tehnologia bateriilor, de asemenea, evolueaza constant, fapt care inseamna ca organizatia de servicii post-vanzare a companiei trece in paralel prin sesiuni de pregatire profesionala pentru a fi in stare sa ofere serviciile necesare clientilor. Pentru a oferi nivelul optim de calitate a produsului si serviciilor, au fost realizate teste de utilizare la clienti incepanad cu primavara anului 2008.

Grupul Volvo investeste in dezvoltarea vehiculelor hibride deja de cativa ani. Volvo Buses a lansat productia de serie de autobuze hibride in cadrul fabricii sale din Polonia, in 2010.

Raluca MIHAILESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.