Weekend cu 60 de accidente, 7 morti si 56 de raniti

La dispeceratul Centrului Operational din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost inregistrate, la sfarsitul saptamanii trecute, 60 de accidente de circulatie soldate cu 7 morti si 56 de raniti grav.

Astfel, vineri s-au produs 14 accidente, in urma carora au murit doua persoane, dintre care una si-a pierdut viata in accidentul de pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, provocat de prezenta unui cal pe partea carosabila. Raniti grav: 12. Vinovatie: in 10 situatii – conducatorii auto; in 4 situatii – pietonii. Principalele cauze generatoare: traversarea neregulamentara, neasigurarea la schimbarea directiei de deplasare si neacordarea prioritatii.

Sambata, la dispeceratul Centrului Infotrafic al IGPR, au fost inregistrate 23 de accidente, soldate cu doi morti si 21 de raniti grav. Vinovatie: in 14 situatii – conducatorii auto, in 8 situatii – pietonii, iar intr-o situatie – un carutas. Principalele cauze generatoare: traversarea neregulamentara, viteza neadaptata si neatentia in conducere.

Duminica a fost ziua cea mai neagra, cu 23 de accidente, trei morti si 23 de raniti grav. Potrivit Centrului Infotrafic, vinovatiile s-au impartit astfel: in 13 situatii – conducatorii auto; in 7 situatii – pietonii; in 2 situatii – carutasii; intr-o situatie – un biciclist. Principalele cauze generatoare: traversarea neregulamentara si neacordarea prioritatii pietonilor.

Reamintim ca Directia Rutiera din cadrul IGPR a organizat, vineri, o actiune la nivel national pentru combaterea vitezei excesive si a altor abateri grave ce pun in pericol siguranta circulatiei, amplasand in cascada toate cele aproape 700 de radare pe care le detine. Nu este prima actiune de acest gen, si nici ultima, in cadrul binecunoscutei operatiuni „Alege viata!“, derulate de mai mult timp pe soselele nationale, in zone cu risc sporit de producere a accidentelor, pentru a-i pondera pe vitezomani. La actiunea de vineri, spre exemplu, numai in judetul Constanta – unde au fost amplasate 18 radare – s-au ridicat 15 permise auto si s-au aplicat 251 de amenzi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.