Zece noi locuri de joaca in Sectorul 1


 

 

Primaria Sectorului 1 a amenajat 10 noi spatii de joaca in cartierele din aceasta zona administrativa a Capitalei, iar pentru parinti, zone de fitness in aer liber, situate in imediata apropiere a spatiilor pentru copii.

 

Locurile de joaca sunt situate pe: Bd. Petrila nr. 8; Bd. Dinicu Golescu nr. 17-19; Bd. Ion Mihalache nr. 158; intersectia strazilor Ankara si Atena; Str. Baiculesti nr. 21; Str. Harghita; Str. Pajurei nr. 13; Str. Vasile Sion nr. 1-9; Calea Grivitei nr. 146 si Intr. Grigore Cantilli. Pe aceste terenuri de joaca au fost montate leagane, balansoare, jucarii pe arcuri, topogane de ultima generatie, care respecta normele europene de siguranta. De altfel, toate cele 84 de locuri de joaca existente in Sectorul 1 sunt dotate cu astfel de echipamente moderne si sigure.

In vecinatatea locurilor de joaca, Administratia Domeniului Public Sector 1 a amenajat, pentru parinti, zone de fitness in aer liber. Iubitorii de sport si miscare, au la dispozitie mai multe aparate, din metal si plastic, la care pot exersa miscarile dorite. Pentru cei neinitiati, pe fiecare aparat sunt inscriptionate instructiuni si metode de folosire a echipamentului, astfel incat persoana care il foloseste sa poata efectua corect un exercitiu fizic.

Prima zona de acest tip din Bucuresti, situata in Parcul Kiseleff din Sectorul 1 si inaugurata in primavara anului 2008, este construita in totalitate din lemn masiv si este personalizata cu o piramida de trei metri postata in mijlocul traseului, pe care sunt inscriptionate sfaturi legate de un stil de viata sanatos si recomandari pentru exercitiile care trebuie efectuate la fiecare punct de lucru al ansamblului. Nici bunicii care isi insotesc nepotii nu au fost uitati. Pentru ei au fost amenajate locuri speciale de recreere, unde pot juca sah, table sau tenis de masa.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.