17 candidati la fotoliul de primar general

In cursa pentru functia de primar general al Capitalei s-au inscris 17 candidati, anunta, miercuri, Biroul Electoral Municipal. Se bat pentru fotoliul de prim om al Bucurestilor atat politicieni sustinuti de partid, cat si independenti.

Iata cine s-a inscris in cursa:

 1. Sorin Mircea Oprescu, independent dar sustinut de Uniunea Social Liberala (USL), candideaza pentru al doilea mandat consecutiv, propunandu-le bucurestenilor continuarea proiectelor incepute.
 2. Silviu Vasile Prigoana – Partidul Democrat Liberal (PDL) – promite bucurestenilor ca ii va scapa de maidanezi.
 3. Senatorul Anghel Iordanescu (UNPR), fost antrenor al echipei nationale de fotbal,  vrea o “administratie curata si cinstita” si “o Capitala in care sa se rezolve si problema transportului, a parcarilor si celelalte probleme de infrastructura”.
 4. Europarlamentarul George Becali, finantatorul Stelei, candideaza din partea Partidului Noua Generatie – Crestin Democrat (PNG – CD) si fagaduieste ca va construi cate 10 biserici in fiecare sector al Bucurestilor.
 5. Independentul Nicusor Daniel Dan, presedintele Asociatiei “Salvati Bucurestiul”, isi doreste ca orasul “sa devina un centru regional in IT, in industrii creative si in invatamantul superior”.
 6. Petre Popeanga – propus de Partidul Romania Mare
 7. Vasile Horia Mocanu – propus de Partidul Poporului – Dan Diaconescu
 8. Constantin Ionescu – propus de Partidul Social Democrat al Muncitorilor
 9. Petrica Dima – propus de Partidul Socialist Roman
 10. Irinel Adrian Columbeanu – propus de Partidul Popular si al Protectiei Sociale
 11. Constantin Cojocaru din partea Partidului Poporului PP – LC
 12. Florin Dobrescu – candidatul Partidului “Totul pentru Tara”
 13. Ioan Ionita-Teodosiu – din partea Partidului Alianta Socialista din Romania
 14. Adrian Grigoriu – din partea Partidului National Democrat Crestin
 15. Nicolae Roman – Partidul ProDemo
 16. Ionut Georgescu – Partidul Ecologist Roman
 17. Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ‘Pro Lex’ – candidatul Partidului Uniunea Ecologista din Romania.

Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura a fost 1 mai, ora 24.00. Candidaturile pot fi contestate in instanta in 48 de ore de la data depunerii documentelor la BEM.

Campania electorala pentru alegerile locale incepe pe data de 11 mai, iar scrutinul electoral va avea loc pe 10 iunie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.