41 de şoferi rămaşi fără permis şi 510 amendaţi vineri noaptea, în Capitală

În urma unei acţiuni de amploare desfăşurată vineri noaptea în Bucureşti, poliţiştii rutieri au reţinut 41 de permise de conducere – 8 de la şoferi de taxi – şi au aplicat 510 de amenzi – 63 taximetriştilor – pentru încălcarea legislaţiei, informează, sâmbătă, Poliţia Capitalei. Oamenii legii de la Brigada Rutieră au urmărit verificarea taximetriştilor şi depistarea şoferilor băuţi sau drogaţi. În paralel, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au verificat peste 80 de săli de jocuri de noroc din Capitală şi au intensificat măsurile de patrulare în zonele de interes operativ ale oraşului. În total, la acţiunea coordonată de specialişti din cadrul Poliţiei Române au fost mobilizaţi 670 de poliţişti bucureşteni şi din Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova şi Ialomiţa.

Brigada Rutieră Bucureşti a urmărit în special combaterea activităţilor ilegale în domeniul taximetriei şi a cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

În total, poliţiştii au aplicat 510 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 63 pentru încălcarea legii de către taximetrişti.

Poliţiei Capitalei a avut în vedere şi combaterea furturilor de şi din auto, a cerşetoriei, prostituţiei şi proxenetismului, precum şi identificarea persoanelor urmărite ori a celor ce încalcă regimul armelor şi muniţiilor.

Tot vineri noaptea, oamenii legii au verificat peste 80 de săli de jocuri de noroc din Capitală. Acţiunea a urmărit combaterea evaziunii fiscale şi a muncii la negru, verificarea respectării legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, specialişti în arme, explozivi şi substanţe toxice, poliţişti rutieri şi luptători SPIR ai Poliţiei Capitalei.

Operaţiunea a fost coordonată de specialişti din cadrul Poliţiei Române şi sprijinită de Inspectoratele Judeţene de Poliţie Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova şi Ialomiţa, alături de Secţia de Poliţie Autostrăzi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.