Austriacul desemnat CEO la TAROM a renunţat la post

Heinrich Vystoupil, austriacul desemnat în urmă cu o săptămână să preia funcţia de director general executiv al companiei TAROM, a renunţat la post, pretenţiile salariale ale acestuia fiind considerate exagerate de către membrii Consiliului de Administraţie al companiei. Valentin Preda, secretar de stat în Ministerului Transporturilor a anunţat că o decizie cu privire la această situaţie va fi luată săptămâna viitoare.

”Noul CEO desemnat a avut anumite pretenţii pe care membrii Consiliului de Administraţie nu le-au acceptat. Este vorba despre unele condiţii financiare. Noul director nu semnase contractul de mandat. Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu dânsul la Ministerul Transporturilor pentru a găsi un punct comun. În cazul în care nu ne vom înţelege, sunt şi alte nume pe lista scurtă pentru înlocuirea sa”, a declarat Valentin Preda, vineri, la Realitatea TV.

Potrivit procedurii, compania care a recrutat membrii CA, între care şi Heinrich Vystoupil, va trebui ca din lista scurtă a celor selectaţi pentru a face parte din conducerea companiei să aleagă o nouă persoană care să fie numită în locul directorului demisionar.

După o nouă nominalizare, urmează o nouă Adunare Generală a Acţionarilor care să valideze noul membru al CA, iar Consiliul va trebui ulterior să aleagă un nou director executiv dintre membrii săi.

Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM în data de 17 octombrie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.