Autorităţile taie categoriilor defavorizate reducerile şi gratuităţile la transportul rutier

Ministerul Transporturilor a sistat plăţile către transportatorii rutieri de pasageri aferente transportului gratuit şi parţial redus al categoriilor defavorizate, astfel că asociaţiile şi transportatorii membri ai Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) nu mai pot asigura reducerile/gratuităţile, anunţă, joi, Doru Marian Crăc, preşedintele FORT.

Ministerul Transporturilor înregistrează faţă de operatorii de transport datorii mai vechi de 1 an de zile, valoarea totală a acestora cifrându-se la aproximativ 100 milioane lei.

“La numeroasele intervenţii făcute de FORT către Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor, nu au fost oferite nici un fel de soluţii, aşa cum rezultă şi din materialele ataşate”, precizează Crăc.

Preşedintele FORT arată că o situaţie similară a fost în luna decembrie 2010, dar atunci Ministerul Finanţelor şi ANAF au acceptat soluţia propusă de federaţie, permiţând compensarea datoriilor Ministerului Transporturilor către transportatori cu datoriile pe care aceştia din urmă le inregistrau faţă de bugetul de stat.

“Soluţia promovată şi acceptată atunci a redus cu aproximativ 30% datoriile Ministerului Transporturilor, ajutând în acelasi timp operatorii de transport să depăşească dificultăţile financiare cu care se confruntau. Din păcate, în lipsa unui răspuns care să ofere garanţia plăţii datoriilor sau orice altă masură compensatorie, transportatorii membri FORT au decis să nu mai suporte din propriul buzunar ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate”, anunţă Doru Marian Crăc.

În numele membrilor săi, Federaţia Operatorilor Români de Transport îşi cere scuze în mod public faţă de toţi cei ce vor avea de suferit în aceasta situaţie, adaugă liderul FORT.

Aici pot fi vizualizate:

Adresa către Ministerul Muncii

Adresa către Ministerul Transporturilor

Răspunsul Ministerului Transporturilor:

Răspuns de la Ministerul TransporturilorRăspunsul Ministerului Muncii:

Răspuns de la Ministerul Muncii

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.