Campanie antiviolenta in liceele din Sectorul 6

Timp de 2 luni, 180 de elevi au participat la sesiunile de informare pe teme de violenta din cadrul proiectului ”Tu alegi – alternative la violenta!” derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in liceele din comunitate. Potrivit unor studii sociologice, 75% dintre elevii inscrisi in invatamantul de masa considera ca in scolile lor exista violenta. De asemenea, practica de peste 10 ani desfasurata de DGASPC Sector 6 in activitatile de prevenire si consiliere adresate elevilor scolari si familiilor acestora arata ca violenta in mediul scolar este un fenomen real in scolile de masa.

Pentru unii dintre elevi, intalnirile au insemnat o sansa de a se descoperi unii pe altii, de a comunica, de a asculta si a fi ascultat. Pentru altii, cursurile de informare au fost ocazii de reflectie si momente de luminare, caci subiectele propuse, desi cotidiene si deloc neobisnuite (relatiile cu prietenii, cu adultii, cu partenerii), au starnit controverse, polemici, pasiuni.

Pornind de la ideea ca violenta in scoli este o realitate dura, cu care se confrunta zilnic copiii beneficiari ai sistemului de invatamant, proiectul “TU ALEGI” a debutat in anul 2007 ca o modalitate de apropiere si dialog intre copii, tineri si adulti.

Programul abordeaza, intr-un limbaj adecvat, atat cauzele cat si consecintele violentei in scoli si licee, cautand sa-i atraga pe liceenii beneficiari de partea celor care lupta impotriva acestui fenomen.

Proiectul cuprinde doua componente:

  • cursuri de informare sustinute in liceele din sector
  • festivalul de arta si sport “Tu alegi”, ca alternativa la comportamentul violent.

Intrate in luna aprilie in programul de formare si informare, liceele “Eugen Lovinescu”, “Grigore Moisil”, “Mircea Eliade”, “Marin Preda”, “Tudor Vladimirescu” si “C.C. Kiritescu” se afla in punctul culminant al actiunii: concursul ”Solutii alternative la violenta”, care va avea loc in cadrul festivalului ”Tu alegi!”, in prima saptamana a lunii iunie.

Organizati pe echipe reprezentand fiecare clasa, elevii vor expune proiecte cu tema “Solutiile adolescentilor de prevenire a violentei in clasa/scoala”. Cele mai frumoase si originale idei vor fi rasplatite cu premii si diploma acordate de Primaria Sectorului 6, la initiative edilului Cristian Poteras. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. aceasta problema cu violenta este foarte comuna in scolile din tara…peste tot vezi stiri cu fel de fel de “batai”..asa ceva nu este posibil si ma bucur ca cineva a avut aceasta initiativa de a forma un proiect ca acesta…felicitari primariei actuale a sectorului 6
    stima

  2. da, trebuia sa se ia atitudine in ceea ce priveste aceste acte de violenta in scoli. Nu e posibil ca astfel de evenimente sa aiba loc intr-o institutie de invatamant. Un proiect foarte bun al primariei sectorului 6, trebuie sa invatam sa ne civilizam si sa ne respectam mai mult unul pe celalalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.