Descoperă-l pe Brâncoveanu altFEL decât în manualul de istorie

Astăzi la ora 11.30 se dă startul traseului “Descoperă-l pe Brâncoveanu”, parte din proiectul „Moştenirea lui Brâncoveanu”, dedicat celor 300 de ani care s-au scurs de la moartea marelui voievod şi martir Constantin Brâncoveanu. Proiectul include alte două componente: “Ctitorul Brâncoveanu“ și “Momente din viaţa Brâncovenilor”.

Traseul “Descoperă-l pe Brâncoveanu” are punct de întâlnire sediul “Centrului de Tineret” al Bibliotecii Metropolitane, din strada Colței nr. 27, şi este un proiect inițiat de asociația alternative Future European Life (alt.F.E.L.), cu sprijinul Primăriei Municipiului București şi susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Joc de tip „Treasure Hunt”

Proiectul este cu totul special, fiind conceput sub forma unui joc, de tip „Treasure Hunt”, care îşi va dezvălui secretele o dată cu parcurgerea traseului şi a hărţilor puse la dispoziţia jucătorilor.

“Game master-ul” (în persoana a 6 actrițe: Simona Popescu, Andreea Bolovan, Romina Boldașu, Grațiela Bădescu, Ana Căliță și Ana Turos) care conduce jocul va prezenta regulile de joc şi  monumentele ce vor fi vizitate, precum și punctajul cu care se notează fiecare răspuns corect.

La sfârșitul traseului se acordă 3 premii, în ordinea punctajului obținut pe fiecare grup în parte. Participanţii vor avea la dispoziţie o hartă special concepută, cu localizarea monumentelor, parte din traseu, cât şi informaţiile necesare rezolvării „quest”-ului.

Game over: vineri, 17 octombrie, ora 20.00

Numărul de zile în care se desfășoară efectiv activitățile proiectului sunt 16 (respectiv marți/ miercuri/joi/vineri, săptămânal).

Punctele de interes pe parcursul traseului-joc și temele abordate sunt:

  • “Biserica Sf. Gheorghe cel Nou” cu arhitectura și colonajul ei;
  • Biserica Colței” cu istoriile literare și farmecul unui vocabular de mult apus;
  • “Biserica Stavropoleos” cu elemente specifice de civilizație  și arhitectură bizantină;
  • “Biserica Doamnei” cu elemente specifice de artă și civilizație;
  • “Biserica Dintr-o zi” cu arhitectura specifică și transformările care au avut loc în urma consolidărilor;
  • “Institutul de Arhitectură Ion Mincu” cu elementele de continuitate arhitecturală brâncovenească în stilul neo-românesc;
  • “Atelierul iconarului” din str. Mendeleev 35, unde veți descoperi arta icoanei cu artistul  Dragoș Filip;
  • “Grădina Icoanei” și “Biblioteca Liceului Central” cu arhitectura specifică și cu elemente decorative preluate în stilul neo-brâncovenesc.

afis brancoveanu

După ce a parcurs fiecare dintre aceste “module de joc”, tot atâtea trasee pe hartă, jucătorii se vor întoarce la Centrul de Tineret din strada  Colței, unde va avea loc premierea pentru primii 3 clasaţi. Tot aici, fiecare dintre participanţii la joc va primi o diplomă.

“Descoperă-l pe Brâncoveanu” reprezintă o formă insolită de învățare activă, participativă, adresat în principal adolescenților. În acelaşi timp, oricine deschis spre nou, curios să afle într-o formă inedită mai multe lucruri despre civilizația și cultura din timpul lui Brâncoveanu, se poate înscrie în joc. Informaţii la Call Center: 0767.667.466.

“Fii pregătit pentru un eveniment cultural de tip joc, plin de surprize și suspans, unde-l vei descoperi pe Brâncoveanu, dar te vei descoperi şi pe tine, deductiv, creativ, transformând o lecţie de cultură şi civilizaţie de la graniţa secolului XVII cu secolul al XVIII-lea, într-un parcurs pe care nu-l vei regreta. Important este să intri în joc”, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea organizatorilor. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.