Din martie începe marcarea rutieră a străzilor din Bucureşti

După 1 an de contestaţii şi procese în justiţie, Administraţia Străzilor va putea, în sfârşit, să execute marcajele rutiere în oraş. Anunţul a fost făcut luni, de primarul general Sorin Oprescu, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care a cam exagerat cu timpul: „După 1 martie facem ce nu s-a făcut de 3 ani”. Toată operaţiunea va costa 45 de milioane de euro şi va fi suportată din bugetul municipalităţii.

Astfel, odată ce vremea se va îmbunătăţi, va începe trasarea marcajelor rutiere pe străzile şi bulevardele aflate sub autoritatea municipalităţii. Cum meteorologii anunţă însă o primăvară ploioasă, acţiunea ar putea fi amânată până spre începutul verii. Nu de alta, dar în trecut am avut surpriza neplăcută de a vedea cum vopseaua specială se ducea pe apa sâmbetei. Autorităţile au invocat atunci condiţiile meteo nefavorabile, când, de fapt, calitatea vopselei lăsa de dorit.

Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) a anunţat încă din luna ianuarie că a câştigat irevocabil la Curtea de Apel procesul intentat de una dintre firmele a cărei ofertă a fost declarată necâştigătoare în anul 2011, la procedura de atribuire a acordului-cadru având ca obiect proiectarea, execuţia şi administrarea semnalizării rutiere orizontale şi verticale.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.