UPDATE! Grevă de avertisment la metrou

Angajaţii de la metrou se află marţi, între orele 4.00-6.00, în grevă de avertisment, potrivit calendarului protestelor anunţat încă din luna iulie de Sindicatul Liber Metrou – Unitatea. Ei au anunţat că nu vor renunţa la protest, după ce  negocierile din 12 septembrie cu administraţia Metrorex au eşuat.

UPDATE 22 octombrie 2013: Conflictul de muncă s-a închis după ce noul Contract Colectiv de Muncă la nivel de SC Metrorex SA, pentru perioada octombrie 2013 – octombrie 2014, a fost înregistrat pe data de 17 octombrie la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului București, informează Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Liderul sindical Ion Rădoi ameninţă că, în cazul nesoluţionării conflictului colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva pe termen nelimitat.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, că problemele cu care se confruntă angajaţii Metrorex se pot rezolva prin dialog.

“Am rugat-o pe doamna ministru Mănescu (Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, n.r.) să discute cu reprezentanţii Metrorex, sunt lucruri pe care le putem rezolva, lucruri care nu se pot rezolva, cel mai important este faptul că am alocat banii şi că se lucrează la Magistrala 5, restul revendicărilor le discută cu ministrul şi cred sincer că prin dialog putem să rezolvăm problema”, a menţionat primul ministru.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.