Meridian Taxi, în campania “Drumul public este al tuturor”

Meridian Taxi este prima firmă de taxi care s-a alăturat campaniei “Drumul public este al tuturor” dedicată creşterii siguranţei rutiere. Inițiatorii, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternarnativ în România (OPTAR) şi Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti (CBB), au semnat un parteneriat cu această companie, în scopul atenționării călătorilor  cu privire  la riscurile deschiderii imprudente a portierei. Astfel, pe portierele din spate ale maşinilor taxi vor fi montate autocolante cu mesajul “Atenţie la biciclişti!”. 

Demersul companiei Meridian Taxi denotă respect pentru siguranţa și viaţa participanţilor la trafic, precum şi interesul de a promova măsuri de încurajare a utilizării modurilor de transport alternative, prin sporirea siguranţei în trafic, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea OPTAR.

Totodată, prin parteneriatul încheiat, se face dovadă de responsabilitate faţă de cetăţenii care aleg să utilizeze bicicleta ca mijloc de transport urban.

“În România, legislația rutiera nu pune accent pe siguranța categoriilor vulnerabile de participanți la trafic: pietonii și bicicliștii. De aceea, acest parteneriat este important pentru mesajul pe care vrem să-l  transmitem: ne dorim mai multa siguranță pe străzi. Iar colaborarea cu firma Meridian Taxi face dovada faptului că, de multe ori, astfel de măsuri se pot aplica simplu, prin bunavoința și prin înțelegerea problemelor celorlalți”, declară în comunicat Marian Ivan, președintele OPTAR.

meridian taxi

“Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru compania Meridian Taxi. Am ales să ne implicăm în această campanie pentru a ajuta la constientizarea pericolelor la care sunt supuși participanții la trafic”, spune, la rândul său, Lucian Marin, Director Executiv al Meridian Taxi.

Campania “Drumul public este al tuturor” are ca scop creşterea siguranţei pe drumurile publice pentru toţi participanţii la trafic. Ea va fi îndreptată și către compania de transport în comun RATB.

Prin implicarea tuturor companiilor de transport public, iniţiatorii purmăresc reducerea numărului de accidente rutiere, precum şi încurajarea utilizării transportului alternativ. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. inainte de a participa la o astfel de campanie taxi meridian ar trebui sa se uite in propria ograda si sa faca ceva ca soferii de taxi sa nu mai fie nevoiti sa lucreze 12-14 ore pe zi ca disperatii, obositii si rupti in gura de somn, sunt bombe pe strazi, sa aduca planul zilnic la meridian taxi, daca vrea siguranta sa inceapa de acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.