Oprescu îi cere lui Ponta spaţiile tehnice de la metrou, să le facă magazine şi parcări

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat o hotărâre prin care cere Guvernului, la propunerea primarului Sorin Oprescu, să transfere municipalităţii, de la Ministerul Transporturilor, staţiile de metrou Victoriei, Universitate şi Romană împreună cu spaţiile comerciale şi tehnice aferente, pentru a le transforma în parcări şi zone publice. În total, sunt circa 10.369 mp de galerii subterane aparţinând Metrorex şi evaluate de Primăria Capitalei la câteva milioane de euro.  

În două dintre aceste spaţii, aflate în locuri din zona “ultracentrală a oraşului”, se pot amenaja două parcări cu câte 150 de locuri fiecare, restul putând fi transformate în spaţii publice cu caracter cultural – comercial, argumentează Oprescu.

Iadă despre ce spaţii este vorba:

– Galeria Dem I Dobrescu – staţia Universităţii, de 1. 985 mp, unde Primăria vrea să facă “spatiu public”.

– Galeria Piaţa Romană – staţia Romană, de 592 mp, tot pentru “spaţiu public”.

– Galeria Piaţa Romană – George Enescu, de 1.269 mp, tot pentru “spaţiu public”.

– Galeria Piaţa Victoriei – Aviatorilor, de 2.322 mp, pentru parcaj public.

– Galeria Piaţa Victoriei – Lascăr Catargiu, de 1.538 mp, pentru “spaţiu public”.

– Galeria Piaţa Victoriei  – Iancu de Hunedoara, de 2.663 mp, pentru parcaj public.

Spaţiile tehnice neutilizate din zona galeriilor de metrou ar putea deveni parcări sau spaţii publice în Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de vineri a CGMB, prin care se solicită dreptul de administrare a unor suprafeţe construite de 10.369 de metri pătraţi.

Predarea-preluarea suprafeţelor prevăzute va face pe bază de proces verbal încheiat între părţile interesate, în 30 de zile de la aprobare, iar finanţarea proiectelor va fi asigurată din bugetul propriu al Capitalei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.