Pasajul Piaţa Presei, deschis circulaţiei. FOTO. VIDEO

Pasajul rutier subteran de la Piata Presei a fost deschis circulaţiei în această dimineaţă, cu două luni întârziere, “din cauza reţelelor subterane care au fost găsite în zonă”, a explicat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la inaugurare.

Lucrările de construire  au început în septembrie 2013, fiind amânate timp de 5 ani, ar fi trebuit să fie gata în 18 luni. Pasajul a fost considerat “scump, anacronic şi inutil” de ONG-urile de mediu.

“Se estimează că prin pasaj vor circula 2.000 de vehicule/oră şi va creşte cu 30% capacitatea intersecţiei. Vom monitoriza în perioada următoare traficul în zonă ca să vedem dacă se impune o altă reglare a semafoarelor sau realizarea unui nou pasaj pietonal în zona fostului Minister al Culturii”, a declarat Sorin Oprescu.

pasaj piata presei 4-puterea

Cu o intrare şi două ieşiri, pe o lungime de 800 de metri, pasajul rutier subteran a costat 60,4 milioane de lei, fără TVA.

Pasajul subtraversează piaţa pe direcţia Nord-Sud, pe sensul de intrare în Capitală. Legătura între Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Şos. Kiseleff se face pe două benzi de circulaţie.

În subteran se desprinde o bandă separată, care face legătura cu B-dul Mărăşti.

Circulaţia la suprafaţă se desfăşoară ca şi înainte, printr-o intersecţie semaforizată.

pasaj piata presei

Traficul pietonal transversal şoselei Kiseleff se face, pe lângă vechiul pasaj pietonal, pe un nou pasaj pietonal care a înlocuit vechea trecere de pietoni la sol între Parcul Herăstrău (berăria H) şi terminalul RATB.

pasaj piata presei 2-puterea

Accesul la transportul public se face printr-o nouă staţie RATB, amplasată pe Şos Kiseleff, iar vechile staţii au fos relocate pe noul amplasament.

pasaj piata presei 3-puterea

Accesul persoanelor cu dizabilităţi în pasajul pietonal se va face cu ajutorul a două lifturi care au fost comandate de constructor şi vor fi montate în 12 săptămâni.

Soluţia iniţială prevedea montarea unor platforme speciale, însă aceasta s-a modificat la cererea asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi.

Magda SEVERIN

Sursă foto: PUTEREA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.