RATB: Continuarea lucrărilor la Pasajul Muncii modifică traseul tramvaielor 40 şi 56. GALERIE FOTO

Continuarea lucrărilor de reabilitare a Pasajului Muncii, care au început acum 3 ani şi nu se mai termină, necesită devierea traseului tramvaielor 40 şi 56, începând de astăzi. Aceste linii de transport vor funcţiona între ,,Piaţa Sf. Vineri” şi intersecţia Calea Călăraşilor/Str. Traian, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Str. Traian, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Bd. Chişinău, Bd. Basarabia, de unde vor reveni pe traseele obişnuite, informează RATB.

Pentru preluarea călătorilor din zonă, RATB a înfiinţat linia navetă de autobuze 656, care va funcţiona între terminalele ,,Bd. Basarabia” şi ,,Foişorul de Foc’’, pe traseul: Str. Lucreţiu Pătrăşcanu, Bd. Basarabia, Cal. Călăraşilor, Str. Traian, cu întoarcere prin Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Traian, Cal. Călăraşilor, Bd. Basarabia, Str. Lucreţiu Pătrăşcanu.

Lucrările la Pasajul Muncii au început în 2010 şi trebuiau terminate în 2011, valoarea contractului fiind de 40.893.000 lei.

pasaj muncii 4-foto Jean- Mihai PALSU

Lucrările consta in consolidarea si hidroizolarea pasajului, refacerea liniei de tramvai, a carosabilului, a reţelei de contact şi a peroanelor de tramvai, în supralărgireaa bretelelor (la 2, respectiv 3 benzi pe sens, în funcţie de segment), în refacerea trotuarelor, în reabilitarea interiorului pasajului, prin placare cu material estetice şi fonoabsorbante, şi în reabilitarea zonei din punct de vedere urbanistic.

pasaj muncii 11-foto Jean- Mihai PALSU

Pentru început s-a finalizat ultima parte: înfrumuseţarea zonei adiacente pasajului, unde a fost amenajate spaţii verzi, arcade şi pergole.

pergole, parc, salubrizare 13-Jean-Mihai PALSU

În bugetul pe 2012, Primăria Capitalei a suplimentat cu 50 de milioane de lei lucrările, suma fiind alocată la pachet şi pentru B-dul Aerogării.

Anul următor, în bugetul din 2013 al municipalităţii, Sorin Oprescu a prevăzut suplimentarea cu 25 de milioane de lei a lucrărilori.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.