S-a deschis Bucharest Christmas Market. Oprescu a aprins luminile cu nepoţii săi

Primarul Sorin Oprescu a aprins în această seară, în Piaţa Universităţii, împreună cu cei trei nepoţi ai săi şi cu alţi doi copii, luminiţele de sărbători din Capitală şi a deschis Bucharest Christmas Market, ce va funcţiona până 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00.

Edilul i-a îndemnat pe bucureşteni să îşi iubească oraşul şi a spus că aprinde luminile “pentru anii care vor veni”.

Odată cu aprinderea luminilor, cu o zi înaintea sărbătorii Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, Capitala a intrat în aşteptarea lui Moş Nicolae, Moş Crăciun şi a Anului Nou.

Sunt împodobite ornamental, alături de Piaţa Universităţii, bulevardele Magheru, N. Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi apoi până la intersecţia cu Mircea Vodă: de la Universitate spre Piaţa Romană, pe bulevardele Lascăr Catargiu şi pe Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui şi Piaţa George Enescu, precum şi pe bulevardele Buzeşti – Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan.

oprescu si nepotii

Sunt iluminate ornamental, de asemenea, Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, Bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

Au fost aprinse beculeţe şi pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

Ornamentele de sărbători strălucesc şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2, A1 şi cea dinspre Giurgiu.

Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, pentru al 3-lea an consecutiv, în două zone-simbol ale Capitalei: Piaţa Universităţii, la esplanada cu statui, şi Parcul Cişmigiu.

sarbatori, Bucharest Christmas Market

Celor 100 de căsuţe de la Universitate li se adaugă bradul de Crăciun, iar timp de o lună, de aici vor putea fi cumpărate obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad, ghirlande şi lumânări parfumate. Unii dintre meşterii prezenţi la târg vor confecţiona la faţa locului obiecte si podoabe.

Oferta gastronomică la căsuţe va fi, şi ea, una bogată: cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte, magiun, dulceţuri, miere, siropuri.

sarbatori, Bucharest Christmas Market 2

Tot în Piaţa Universităţii, pe scena amenajată pentru Bucharest Christmas Market sunt programate concerte cu ansambluri de muzică populară, grupuri de copii şi colindători.

sarbatori, Bucharest Christmas Market 4

Bucharest Christmas Market se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – Christmas Markets, fiind membru oficial al acesteia. Intrarea la evenimente este liberă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.