Țările de Jos: 80% dintre șoferii tineri folosesc telefonul la volan

Aproape 80% dintre șoferii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani din Țările de Jos folosesc telefonul mobil în timpul conducerii, potrivit unui studiu,  citat în cel mai recent Buletin TISPOL. 

O operațiune a Poliției din Țările de Jos, soldată cu 154 de amenzi rutiere, a arătat că, în mod îngrijorător, 114 dintre ele au fost pentru utilizarea telefonului mobil la volan. Acțiunea a confirmat rezultatele cercetărilor efectuate de specialiștii Institutului de Cercetări în Siguranța Rutieră din țară (SWOV), care arată că, în medie, 63,8% dintre șoferi își vor verifica telefonul în timpul conducerii. Cu toate acestea, pentru șoferii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, cifra este de 79%.

În imaginea de mai sus este polițistul Frank Driessen, care acționa într-un BMW neinscripționat cu însemnele Poliției. Frank a depistat de o femeie care conducea o Tesla la 150 km / h pe A1, lângă Baarn. Ea a trimis mesaje cu smartphone-ul în mâna dreaptă. Frank a oprit-o și i-a aplicat o amendă de aproape 250 de euro pentru utilizarea telefonului, precum și o amendă pentru viteză.

Colegii polițistul au fost, la rândul lor, amplasați într-o camionetă, pentru a avea o vizibilitate bună asupra mașinilor și pentru a identifica neregulile șoferilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.