161 de taximetriști prinși în neregulă la aeroporturi

Poliţiştii au verificat taxiurile din zona aeroporturilor din ţară, în perioada 11 – 12 septembrie, iar pentru neregulile depistate au aplicat amenzi de peste 64.500 lei, au reţinut 7 permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare şi au constatat că un şofer nu avea permis de conducere şi alţi doi consumaseră alcool.

„Direcţia de Poliţie Transporturi şi Direcţia Rutieră au organizat o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului în regim „TAXI” şi „în regim de închiriere”, în zona aeroporturilor din România. În intervalul 11 – 12 septembrie, poliţiştii au verificat 458 de autovehicule şi legitimat 362 de persoane, fiind aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 64.500 de lei”, informează IGPR.

Din totalul amenzilor, 37 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 121 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, iar două – la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au retras 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, “poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, dintre care una de conducerea unui vehicul fără permis de conducere – faptă prevăzută de articolul 335 alineatul (1) din Codul penal şi două infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe – faptă prevăzută de articolul 336 alin. (1) din Codul penal”, precizează Poliția Română.

La controale au participat specialişti din cadrul Registrului Auto Român, jandarmi şi poliţişti locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.