Trasee RATB scurtate de ninsori

Autobuzele liniilor 106, 302, 185, 246 si 216 circula, luni, pe trasee scurtate, din cauza carosabilului impracticabil, insa nu exista nicio linie RATB care sa fie blocata, ne-a declarat Brandusa Raeceanu, purtatorul de cuvant al RATB.

Astfel, autobuzele liniei 106 intorc la Master in loc de Cartierul Rosu; cele de pe linia 302 intorc la Celofibrei, Sos. Alexandriei, cu o statie inainte de terminal; cele de pe linia 185 intorc la Valea Oltului, deoarece nu se poate circula pe Drumul Cooperativei; 246 intoarce la Cora; 216 circula prin Sos. Giurgiului si Magurele.

“Circulam in conditii de iarna, ceea ce presupune viteza mica si marirea timpilor de asteptare in statii. Solicitam cetatenilor sa aiba grija cand isi parcheaza masinile, astfel incat sa nu blocheze accesul mijloacelor de transport ale RATB. In rest, se circula pe toate liniile RATB. In timpul noptii, angajatii Regiei au traversat cu cateva mijloace de transport pe toate liniile de tramvaie si troleibuze, pentru a mentine reteaua electrica de contact in conditii bune de exploatare”, ne-a precizat purtatorul de cuvant al RATB.

Raeceanu a adaugat ca angajatii RATB au intervenit si pentru curatarea refugiilor in timpul noptii.

In prezent, 1.400 de autobuze, troleibuze si tramvaie asigura transportul calatorilor, iar responsabilii RATB supravegheaza continuu desfasurarea traficului, pentru a suplimenta cu vehicule traseele ele mai aglomerate.

De luni, ora 12.00 pana marti, ora 2.00, Capitala este avertizata cu Cod portocaliu de ninsori abundente, avertizare valabila pentru toata jumatatea sudica a tarii.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.