Wizz Air a transportat 2,7 milioane de pasageri in 2011

 

 

Wizz Air a transportat anul trecut cu 29% mai multi pasageri decat in 2010, respectiv 2,7 milioane de calatori din si spre Romania. In total, compania aeriana low cost, care opereaza de la 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania, a trasportat peste 11 milioane de pasageri anul trecut, in crestere cu 15%.

Gradul mediu de incarcare al aeronavelor Wizz Air a fost de peste 84%, la nivelul anilor anteriori, se arata intr-un comunicat al companiei, care asigura peste 200 de rute in Europa. “In ciuda provocarilor mediului macro-economic, cresterea inregistrata de Wizz Air a fost una dintre cele mai mari din industria aeriana europeana. 2011 a fost un an important pentru Wizz Air in Romania prin deschiderea bazei operationale de la Targu Mures”, a declarat Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.

Anul trecut, Wizz Air a inaugurat alte doua baze operationale, la Belgrad (Serbia) si Vilnius (Lituania).

Linia aeriana are 1.500 de angajati, dintre care 337 lucreaza in Romania.

Compania opereaza 51 de rute disponibile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Tirgu Mures, iar noile rute anuntate pentru 2012 sunt Bucuresti – Verona (Italia) si Bucuresti – Palma de Mallorca (Spania).

Flota companiei este compusa din 34 aeronave Airbus A320.

Pe piata zborurilor low cost din Romania mai activeaza companiile Blue Air, Fly Nikki, German Wings, Easy Jet si Ryanair. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.