Transport alternativ: 1 februarie, data-limită pentru autorizare

Asociația Coaliția pentru Economia Digitală le cere șoferilor colaboratori să depună urgent la ARR actele pentru copiile conforme și/sau ecusoane, deoarece 1 februarie 2020 este data-limită prevăzută în legea de adoptare a OUG 49/2019, lege care a prorogat termenului până la 1 februarie. 

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

Asociația Coaliția pentru Economia Digitală, organizație independentă care reprezintă principalele companii de ride sharing și e-hailing din Romania, Uber, Clever și Bolt, face apel către șoferii colaboratori să depună cât mai urgent în agențiile Autorității Rutiere Române (ARR) toate documentele necesare eliberării ecusoanelor de transport alternativ sau a altor documente prevăzute de OUG 49/2019 pentru furnizarea acestor servicii. 

1 februarie este data-limită la care toate entitățile (operatorii platformelor electronice, operatorii de transport și șoferii) implicate în furnizarea serviciilor de transport alternativ trebuie să îndeplinească toate cerințele OUG 49/2019. Toate cele trei platforme de intermediere a transportului alternativ, membre ale Coaliției, sunt avizate tehnic pentru furnizarea de astfel de servicii de către Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. 

Este importantă depunerea cât mai urgentă a documentației la agențiile ARR pentru ca acestea să poată elibera copiile conforme și/sau ecusoanele, după caz, în timp util până la 1 februarie”.  

Cătălin Codreanu

„Este foarte important ca operatorii de transport și șoferii colaboratori să finalizeze toate etapele de autorizare în vederea furnizării de servicii de transport alternativ până la 1 februarie. În acest interval de timp câteva mii de șoferi vor trebui să se autorizeze. Motiv pentru care îndemnăm partenerii noștri să meargă și să depună cât mai urgent documentația necesară eliberării fie a copiilor conforme fie a ecusoanelor pentru a nu îngreuna activitatea ARR atât pentru preluarea actelor cât mai ales pentru eliberare” a declarat Cătălin Codreanu, Președintele Coaliției pentru Economia Digitală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.