Boc se retrage fara scandal

Emil Boc si-a anuntat, sambata, candidatura pentru un nou mandat la Primaria municipiului Cluj-Napoca, al treilea – dar de fapt al doilea, intrucat la 6 luni dupa alegerile din 2008  si-a dat demisia din functia de primar si a venit prim-ministru, la Bucuresti. Prin parasirea Capitalei, el il lasa, practic, lider peste PDL pe Vasile Blaga, care urmeaza sa se ocupe de alegerile locale in toata tara. Cele cateva voci grele din partid – Radu Berceanu de la Dolj, Gheorghe Stefan (Pinalty) de la Piatra Neamt, Mihai Stanisoara de la Mehedinti (consilier prezidential si fost ministru al Apararii) si Sulfina Barbu, candidat la primaria Sectorului 4 – au cerut organizarea unui congres extraordinar al PDL, dar s-au stins repede. Un rol important in aplanarea conflictului mocnit ce sta sa izbucneasca l-a avut Vasile Blaga, care a anuntat ca “nu e in niciun fel dezirabil un asemenea demers” – si i-a linistit, astfel, pe toti.

Emil Boc a declarat ca decizia de a candida la Primaria Cluj-Napoca “era luata” mai de mult si ca nu a fost influentata de trecerea motiunii de cenzura. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa la Cluj, alaturi de liderul filialei PDL, Daniel Buda, si de presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, care si-a anuntat si el candidatura pentru un nou mandat la CJ.

“M-am intors acasa si doresc impreuna cu colegii mei sa continui proiectele pe care impreuna cu ei le-am inceput in 2004. Am primt doua voturi de incredere in Cluj, in 2004 si 2008. (…) Am decis sa candidez pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca pentru a consolida statulul incontestatibil al Clujului de capitala a Transilvaniei si, de ce nu de, a consolida pozitia Clujului in plan national”, a afirmat el.

Liderul democrat-liberal a precizat ca va avea in vedere prioritatile orasului pe care vrea sa il reprezinte. “Voi tine cont, daca voi fi ales primar, de prioritatile acestui oras: locuri de munca, modernizarea orasului si judetului, cresterea calitatii vietii”, a adaugat el.

Emil Boc a precizat ca nu i s-a cerut demisia din functia de presedinte al partidului si ca nu intentioneaza sa demisioneze. “Nu ma gandesc la demisia de la sefia PDL”.

Blaga: „Grupul lui Vasile Blaga nu exista!”

Presedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a afirmat, sâmbata, intr-o declaratie de presa, ca „trebuie facute toate eforturile in interiorul PDL pentru unitate si mobilizarea fortelor pentru a ne indeplini obiectivele propuse in alegerile locale”.

El precizeaza ca intr-un moment in care ”unii colegi fac o serie de afirmatii privind oportunitatea sau chiar necesitatea unei Conventii Extraordinare”, isi exprima ferm ”convingerea ca nu este in niciun fel dezirabil un asemenea demers”. ”Nu mandatez pe nimeni sa faca declaratii in numele meu, iar „grupul lui Vasile Blaga” nu exista! „Grupul lui Vasile Blaga” nu este altul decât PDL-ul”, conchide Blaga in declaratia de presa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.