Van Rompuy: Sunt foarte ingrijorat de evolutiile din Romania in privinta independentei sistemului judiciar si a aplicarii legii

Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European,  a condamnat in mod public evenimentele din Romania, in urma unei intalniri cu premierul maltez Lawrence Gonzi, la Lija, relateaza publicatia Malta Today in editia electronica. Aflat vineri intr-o vizita in Malta, Van Rompuy “a profitat de oportunitatea de a condamna public Romania in cursul unei intalniri cu presa la Villa Francia din Lija”, scrie publicatia.

“Sunt foarte ingrijorat cu privire la evolutiile din Romania in ceea ce priveste aplicarea legii si independenta sistemului judiciar, care sunt principiile fundamentale pe care se bazeaza Uniunea noastra”, le-a spus Van Rompuy premierului Gonzi si jurnalistilor, citat de publicatia malteza.

“Ii voi contacta pe premierul (Victor Ponta) si pe presedintele (Traian Basescu) pentru a discuta aceasta problema”, a continuat Van Rompuy, citat de Malta Today.

Presedintele Consiliului European a sosit vineri dimineata in Malta pentru a purta discutii cu premierul maltez in cadrul unei intalniri decise la summitul de la Bruxelles, precizeaza publicatia.

Amintim ca premierul Victor Ponta a anuntat, vineri seara, ca va merge la Berlin, Bruxelles si Paris sa explice situatia din Romania, dupa ce Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea fata de deciziile juridice luate in Romania in ultimele saptamani. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.