71,2% dintre soferii de autoturisme poarta centura de siguranta. Mortalitatea a scazut cu 8,25% in accidentele rutiere

Un studiu efectuat la nivel national in randul participantilor la trafic releva ca 71,2 % dintre soferii de autoturisme poarta intotdeauna centura de siguranta, 15,2% au declarat ca opoarta “deseori” in timpul conducerii vehiculului, 11,5% doar uneori, in timp ce 2,2% sustin ca nu fac asta niciodata.  Procentul celor care au fost amendati si sanctionati pentru neutilizarea centurii de siguranta este de 33,4 din totalul celor chestionati. Potrivit rezultatelor cercetarii date publicitatii joi, de IGPR,  in primul semestru al acestui an, mortalitatea rutiera a scazut cu 8,25%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Dintre soferii de autoturisme care nu poarta niciodata centura de siguranta, 35,3% realizeaza drumuri mai lungi de 100 km zilnic.

Cei care transporta copii sub 3 ani in autoturism obisnuiesc, in procent de 68,2, sa plaseze un scaun special pe bancheta din spate.

“Siguranta rutiera este o problema importanta a societatii contemporane, context in care reducerea victimizarii populatiei prin accidente de circulatie constituie un obiectiv major pentru Politia Rutiera, care si-a propus adoptarea si implementarea unui program de actiune, axandu-se pe doi piloni importanti, respectiv activitati preventiv-educative si actiuni de impunere a legii”, a declarat comisarul sef Costin Tatuc, director adjunct la Directia Rutiera din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Directia Rutiera din IGPR efectueaza de joi pana sambata, la nivel national, o actiune de verificare in trafic a portului centurii de siguranta. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.