Băsescu: Ştiţi măcar vreun cm de contract de autostrăzi de când oamenii ăştia au venit la putere? Acum vor una spre „Bombonica”, Alexandria

Preşedintele Traian Băsescu a ironizat marţi, la Palatul Cotroceni, faptul că USL nu a încheiat „nici măcar un centimetru de construcţie de autostrăzi” iar acum vrea să construiască una către „Bombonica”, Alexandria. Precizăm că Bombonica este prenumele soţiei vicepremierului Liviu Dragnea iar localitatea, cea de domiciliu. Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, are în plan să le facă un tronson de autostradă de la Bucureşti până în poartă. Băsescu şi-a scos muniţia la atac şi a acuzat USL că „nu are niciun alt obiectiv decât acapararea puterii şi nicidecum dezvoltarea ţării, lansarea de proiecte”. Printre instituţiile statului ochite de cei de la putere este şi Televiziunea publică, pe care “turnătorul Voiculescu vrea să o pună sub control”.

„Apropo de proiecte: îi tot văd că se plimbă pe la autostrăzi. Vă întreb pe dumneavoastră dacă ştiţi măcar un centimetru de contract de construcţie de autostrăzi care s-a făcut din aprilie anul trecut şi până acum de când oamenii ăştia au venit la putere”, i-a întrebat şeful statului pe jurnalişti.

„Vă spun eu: nu s-a semnat niciun contract şi merg şi tot taie panglici pe la contracte semnate în timpul lui Boc. Ei n-au avut capacitatea să lanseze măcar un singur proiect. În schimb, au oprit Nădlac – Pecica – Arad şi celebra Autostradă Transilvania, iar acum vor să construiască autostrăzi către „Bombonica”, Alexandria. Deci este un alt element care probează acapararea unuia din posturile Televiziunii publice, un element care probează opţiunea acestor oameni de a avea control absolut pe toate instituţiile statului”, a acuzat preşedintele.

„Un turnător – Voiculescu – voia să pună sub control şi TVR”

Referitor la televiziunea publică – al cărei preşedinte – director general, liberalul Claudiu Săftoiu, a demisionat astăzi -, Traian Băsescu a amintit despre declaraţiile publice pe care le-a făcut atunci când a apărut Ordonanţa de Urgenţă privind insolvenţa şi în care avertiza că turnătorul (la Securitate) Dan Voiculescu vrea să pună mâna pe TVR.

„Vă vorbeam despre articolele cu dedicaţie care vizau, nu aşa cum credeau unii, Realitatea TV, sau nu numai Realitatea TV, ci principala ţintă era TVR. Nu a trecut mult şi, chiar cu ordonanţa respinsă, viaţa a confirmat că Televiziunea Română era ţinta şi Voiculescu urma să devină cel care să o controleze. Un turnător care-şi utilizează trustul de presă ca măciucă în bătălia politică şi pentru a scăpa de puşcărie voia să pună sub control şi TVR, cu potenţialul ei uriaş, cu posturile teritoriale, studiourile teritoriale şi cele centrale. Ca dovadă este protocolul încheiat de Ministerul Agriculturii, al domnului minstru Constantin, cu Televiziunea Română, a defunctului director Săftoiu, prin care, practic, se preda politica editorială Ministerului Agriculturii. Hai să fim serioşi! Acolo sunt agronomi. Probabil că veneau oamenii lui Voiculescu să le facă programele şi urmau să treacă, probabil, şi la TVR 2, până ajungeau şi la TVR 1”, a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că “nu numai că această practică contravine grav Legii de funcţionare a Societăţii de Radio şi Televiziune din România, dar contravine grav şi Constituţiei, care prin Articolul 31, aliniatele 4 şi 5, garantează independenţa editorială a Televiziunii Române, a postului public, iar fosta conducere, nici mai mult nici mai puţin, a predat postul Antena 3 domnului Constantin, care îl are stăpân pe domnul Voiculescu”.

“Este un alt element care arată că se continuă acapararea tuturor sistemelor de către o putere politică profund coruptă şi care nu are niciun alt obiectiv decât acapararea puterii şi nicidecum dezvoltarea ţării, lansarea de proiecte”, a conchis Traian Băsescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.