UPDATE! Peste 160 de TIR-uri sunt blocate la frontiera cu Serbia

La frontiera cu Serbia nu se trece prin Moraviţa şi Jimbolia, unde 167 de autotrenuri stau trase pe dreapta, aşteptând să se domolească ninsorile şi viscolul din nordul ţării. Autorităţile sârbe nu permit traficul greu pe autostradă şi drumurile naţionale, astfel că, de vineri seara, şoferii de TIR aşteaptă şi în România, şi în ţara vecină să se urnească din loc. Au voie numai autoturismele; ce depăşeşte 3,5 tone au interdicţie până, cel mai probabil, marţi, 4 ianuarie. Centrul Infotrafic anunţă însă că traficul este permis şi vehiculelor de peste 3,5 tone, prin PTF Porţile de Fier I, jud. Mehedinţi.

UPDATE: Restricţia a fost ridicată începând cu ora 20.30, anunţă Infotrafic.

„Avem probleme în frontieră. Sârbii au Cod Roşu de viscol şi au interzis accesul. Avem autotrenuri staţionate. Se pare că mâine le va da drumul. Avem 106 TIR-uri cantonate în Deta şi 61 în Jimbolia. Am luat măsuri. Primăriile le-au dat ceai, apă, avem echipaje care noaptea patrulează cu girofarul şi asigură paza. Cei care se îndreaptă spre frontieră trebuie să ştie că sunt închise. Îi rugăm să îşi doteze autovehiculele cu anvelope de iarnă să-şi verifice sistemul de climatizare”, a declarat astăzi comisarul şef Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, citat de ziua de vest.ro.

În weekend, la Vârşeţ, oraş aflat în apropierea graniţei cu România, vântul a înregistrat viteze de peste 160 km/h. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.