APTE 2002 a discutat cu Ponta, la Arad, despre simplificarea procedurii de recuperare a accizei

Astăzi, cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta în Arad, Dorin Pop, vicepresedinte APTE 2002, a avut o întrevedere cu acesta şi i-a înmânat un dosar cu problemele ridicate de transportatorii rutieri privind procedura de recuperare a celor 4 eurocenţi din acciza suplimentară la litrul de carburanţi.

Totodată, vicepreşedintele APTE 2002 i-a comunicat premierului că transportatorii rutieri de marfă vor alimenta din ţările învecinare dacă nu se vor lua măsuri pentru simplificarea procedurii de recuperare a accizei.

„Prim-ministrul a promis că va susţine demersurile transportatorilor privind simplificarea procedurii, precum şi că pe viitor se poate discuta şi de majorarea cuantumului recuperat. Sperăm că această discuţie va fi de bun augur pentru viitoarele întâlniri de la Ministerul Finanţelor”, precizează APTE 2002, într-un comunicat remis redacţiei.

Hotărârea de Guvern privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire a celor 4 eurocenţi/l din acciza suplimentară de 7 eurocenţi introdusă la 1 aprilie a.c. ar trebui publicată în Monitorul Oficial cel târziu la finele lunii iunie, când se încheie primul trimestru de la intrarea în vigoare a OUG 14/2014, publicată în MO în 4 aprilie.

Guvernul s-a angajat că va restitui timp de 5 ani, din 31 martie 2014 până în 31 martie 2019, transportatorilor de marfă şi persoane cu vehicule de cel puţin 7,5 tone şi 8+1 locuri, câte 4 eurocenţi din contravaloarea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de motorină. 

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.