UPDATE! CNADNR se face de râs cu ridicarea taxei la Cernavodă

Într-un comunicat remis redacţiei la ora 10.15, CNADNR anunţă sistarea încasării tarifelor pe podul peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă în perioada 3 iulie – 31 august vinerea, sâmbăta şi duminica, în anumite intervale orare. La ora 10.51 însă, CNADNR transmite o ERATĂ în care anulează tot. Aşadar, cozile de câte 2 ore la care sunt siliţi să aştepte românii în sezonul estival vor rămâne în continuare deoarece fostul ministru Dan Şova nu au reuşit timp de un an, de când i-a cerut asta premierul Victor Ponta, să implementeze un sistem online de taxare.

UPDATE ora 16.10: După 6 ore, CNADNR a revenit cu un comunicat în care arată că Ordinul ministerial privind suspendarea taxării în orele de vârf din weekend a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Redăm integral cele 3 comunicate:

Comunicat ora 10.15:

“Având în vedere intensificarea traficului în perioada estivală pe Autostrada Soarelui, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă se sistează de astăzi 03.07.2014 până în data de  31.08.2014, după cum urmează: 

Pe sensul București – Constanța: 

– în zilele de vineri, în intervalul orar 18:00 – 24:00

– în zilele de sîmbătă, în intervalul orar 06:00 – 12:00 

Pe sensul Constanța-București: 

– în zilele de duminică, în intervalul orar 16:00 – 24:00 

Rugăm participanții la trafic să își programeze călătorile astfel încat să fie evitate eventualele blocaje de la stațiile de taxare. 

CNADNR SA va depune toate eforturile necesare pentru o cât mai eficientă organizare a activității de stațiile de taxare, în perioadele în care încasările nu sunt sistate”.

Comunicat ora 10.51:

“Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA anunță că dispozițiile  din comunicatul de presă difuzat astăzi, 04.07.2014, privind “sistarea încasării tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă pe perioada estivală” nu au intrat în vigoare. 

CNADNR SA va anunța în timp util data de la care vor intra în vigoare reglementările privind  modul de circulație la stația de taxare Fetești de pe Autostrada A2. 

Ne cerem scuze pentru eroarea care a fost transmisă în comunicatul de presă anterior”.

Comunicat ora 16.10:

“Urmare publicării în Monitorul Oficial a Ordinului nr. 340 din 3 iulie 2014, privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine nr.290/2013pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, CNADNR SA anunţă participanţii la trafic că încasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă se sistează de astăzi, 04.07.2014 până în data de  31.08.2014, după cum urmează:

Pe sensul Bucureşti – Constanţa:

– în zilele de vineri, în intervalul orar 18:00 – 24:00

– în zilele de sîmbătă, în intervalul orar 06:00 – 12:00

Pe sensul Constanţa-Bucureşti:

– în zilele de duminică, în intervalul orar 16:00 – 24:00

Rugăm participanţii la trafic să îşi programeze călătorile astfel încat să fie evitate eventualele blocaje de la staţiile de taxare.

CNADNR SA va depune toate eforturile necesare pentru o cât mai eficientă organizare a activităţii de staţiile de taxare, în perioadele în care încasările nu sunt sistate”. (M.S.)  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.