NOUL IVECO S-WAY: Un camion pentru următorul deceniu

Iveco a lansat, recent, noul său camion de cursă lungă, S-Way, care a preluat de la generațiile anterioare toate avantajele, adăugându-le o cabină total redesenată în jurul necesităților șoferului și ale clientului și un grad de conectivitate de 100%.

Pe o piață a transporturilor marcată de o competiție acerbă, operatorii au nevoie de un timp de funcționare maximizat, de eficiență și de productivitate. Noul Iveco S-Way își propune să îndeplinească aceste cerințe, oferind un pachet complet de elemente și servicii, orientat către șofer, și un nivel extins de conectivitate, având în vedere reducerea costurilor totale de operare.

Este vorba despre mai mult decât un simplu produs; un model de business care acoperă întreaga durată de viață a vehiculului, care îi ajută pe clienții Iveco să îndeplinească în mod optim cerințele propriilor lor clienți.

Cabina care îmbrățișează șoferul

Designul noii cabine, care-l așază pe șofer în centrul dezvoltării sale, oferă condiții de lucru și de „viață” de primă clasă, cu un mediu spațios, un grad ridicat de ergonomie la volan și o organizare a spațiului bine planificată, care combină funcționalitatea cu confortul. Designul a fost, de asemenea, conceput pentru siguranța șoferului, cu o structură ranforsată (în conformitate cu standardele de impact ECE R29.03) și un grad îmbunătățit de vizibilitate, de jur împrejur și în toate condițiile.

În reproiectarea cabinei de jos în sus, Iveco a profitat de orice oportunitate de a oferi economii de costuri și câștiguri în productivitate, pentru profitabilitatea proprietarului. Noul design optimizează performanțele aerodinamice, crescând eficiența consumului vehiculului cu 4%. La un TCO scăzut contribuie și elemente precum bara de protecție din mai multe secțiuni, care reduce costurile de reparații, prin înlocuirea numai a segmentului avariat.

Un camion conectat 100%

Noua casetă avansată Connectivity Box este un puternic instrument de conectivitate care poate schimba datele problemei. Aceasta colectează, procesează și face schimb de date în timp real și funcționează pe o platformă de servicii dezvoltată în parteneriat cu Microsoft, care oferă stocare si management de date în siguranță și multe servicii cu valoare adăugată.

Proprietarii și șoferii sunt în permanență conectați cu vehiculul pe dispozitiv mobil sau PC, prin intermediul unui portal MyIveco și al unei aplicații.

Iveco S-Way utilizează conectivitatea pentru a îmbunătăți viața la bord, oferind o experiență de conducere superioară, cu sisteme de asistență avansate și cu elemente de stil de conducere, combinate cu servicii dezvoltate pentru a-i ajuta să opereze fără efort și în mod eficient, care pot fi accesate prin intermediul aplicației MyIveco Easy Way.

Conectivitatea modelului a fost concepută, de asemenea, pentru a sprijini operatorii logistici să asigure profitabilitatea afacerilor lor prin maximizarea timpului de funcționare a vehiculului, oferind un serviciu consistent și predictiv, prin intermediul MyIveco Way Solutions.

Sistemul a făcut posibilă, de asemenea, o ofertă modulară de servicii premium, care include consiliere profesională în ceea ce privește consumul de combustibil, managementul flotelor și mentenanța, pentru optimizarea performanței și eficienței flotei.

Un camion sustenabil

Iveco S-Way moștenește performanțele durabile ale liniei de camioane grele a mărcii, obținând reduceri suplimentare ale emisiilor de particule, NOx sau CO2, combinând costurile reduse de operare cu emisiile scăzute. Acest lucru este posibil prin utilizarea unui sistem exclusiv de post-tratare HI-SCR și printr-o eficiență excepțională a consumului, care rezultă din tehnologia avansată a motorului și datorită transmisiei Hi-Tronix, precum și datorită unor soluții cum ar fi Smart EGR.

Pentru transportatorii care doresc o flotă „verde”, este disponibilă o versiune S-Way LNG, care oferă o autonomie de până la 1.600 km, cu o putere maximă de 460 CP. Cu acest vehicul, vor beneficia de toate avantajele propulsiei pe gaz natural, singura alternativă deja disponibilă la carburantul diesel pentru segmentul transportului greu, care generează emisii de particule cu 99% mai reduse decât motorina, cu 90% mai puțin NO2 și cu 95% mai puțin CO2, aproape de zero.

Calea către client

Gama Iveco Way, dorește, prin noul său nume, să exprime abordarea care exploatează la maximum posibilitățile oferite de către conectivitate, o nouă modalitate de a te concentra pe client, prin crearea unui set de soluții pentru a sprijini clientul la fiecare pas, de-a lungul ciclului de viață al vehiculului și chiar după aceasta.

Iar concentrarea pe client se extinde și asupra șoferului. Gama reprezintă punctul culminant al unui ciclu de inovație, care a cunoscut introducerea predecesorului modelului S-Way, care propunea o reducere a consumului de 11%, prima soluție pe gaz natural pentru transport de lungă distanță din industrie și familia X-Way, pentru aplicații off-road ușoare.

Un eveniment inedit

Cu ocazia evenimentului de lansare a noii game, Iveco a îndreptat lumina reflectoarelor către șofer, prin intermediul unei „curse de ștafetă” – „Our History, your stories” (Istoria noastră, istoriile voastre), o inițiativă care a implicat șoferi de cursă lungă de-a lungul a patru etape, cu opriri la Satul Industrial CNH de la Torino (Italia), la fabrica de tractoare din St Valentin (Austria), la centrul Iveco de design și testare pentru gama grea de la Ulm (Germania) și la fabrica de lanțuri cinematice de la Bourbon-Lancy (Franța), înainte de ajunge la „linia de sosire”, în Madrid. În timpul călătoriei, șoferii au oferit testimoniale ale experiențelor lor cu vehiculele Iveco, în curse.

Scopul acestui proiect este de a sublinia provocările zilnice cu care se confruntă șoferii de camioane și rolul pe care îl joacă vehiculele în viața lor.

La fiecare oprire, șoferul de pe o etapă trebuia să predea ștafeta celui din etapa următoare, o casetă misterioasă, care a fost livrată și deschisă la Centrul de Convenții Madrid, în cadrul evenimentului de lansare a noii game, pentru a-și dezvălui conținutul: litera S, simbolul noului model Iveco S-Way.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.