RPTCY: Momentul resetării

26-27 martie 2020, Poiana Brașov, Hotel Sport – evenimentul dedicat transportului rutier de călători se va desfășura, anul acesta, sub titlul – Legislație, Management, Clienți Business.

„Dacă nu se obținea prelungirea, astăzi nu mai eram aici…” – așa îmi spunea unul dintre transportatorii prezenți la ediția de anul trecut a evenimentului dedicat operatorilor de transport călători.

Și recunosc că am avut o senzație neplăcută. Oare deținerea unor trasee regulate te condamnă la o dependență totală față de deciziile/capriciile autorităților?

Bineînțeles, este decizia fiecărui patron și a fiecărui manager să dezvolte, sau nu, noi direcții de business, însă credem că răspunsul corect este evident, mai ales că transportul regulat de pasageri, atât cel județean, cât și cel interjudețean, este departe de a mai oferi performanțele financiare inițiale și perspectivele nu par să aducă ameliorări.

În plus, recenta decizie a Curții Constituționale oferă liniștea necesară pentru demararea unor noi proiecte.

Clienți noi, pentru noi proiecte

Revista Ziua Cargo, marchează, la rândul ei, acest moment al resetării, printr-o schimbare importantă de strategie, în ceea ce privește evenimentul.

Astfel, accentul va fi pus pe dezvoltarea unor noi oportunități de business pentru firmele de transport prezente. În cadrul evenimentului, vor fi prezenți reprezentanți ai unor companii mari, ce pregătesc, chiar în acest an, licitații pentru transportul angajaților. De asemenea, agenții de turism vor oferi o imagine a solicitărilor pe care grupurile de turiști le au în ceea ce privește transportul cu autocarul – turiști străini care vin în România și români care pleacă în excursii în afara țării.

Mai multe modele de business sănătos în transporturi vor fi prezentate de către câștigători ai edițiilor precedente ale concursului Romanian Passenger Transport Company of the Year.

Segmentul dedicat consultanței va fi, de asemenea, întărit, în cadrul conferinței. Siguranța rutieră, stabilirea unui program coerent de pregătire a șoferilor și strategii de comunicare cu pasagerii sunt câteva dintre subiectele abordate. Și, pentru că aspectele financiare devin tot mai importante, un panel va fi dedicat măsurilor ce pot fi luate pentru evitarea întârzierii la încasarea facturilor. Iar atunci când lucrurile intră într-o zonă nesustenabilă… Trebuie să cunoaștem ce înseamnă insolvența.

Bineînțeles, nu vor lipsi nici autoritățile, mai ales că, în sfârșit, putem începe discuțiile legate de ceea ce se va întâmpla după terminarea actualelor programe de transport.

Evenimentul va găzdui, ca în fiecare an, Gala de decernare a Premiilor pentru cele mai bune companii de transport – Romanian Transport Company of the Year 2020.

Puteți confirma prezența pe site, la adresa: www.ziuacargo.ro/rptcy-2020/ .

Printre temele abordate:

  • Evoluția legislației, un accent important fiind pus pe situația transportul regulat județean și interjudețean.
  • Pregătirea pentru participarea la licitațiile privind transportul angajaților.
  • Căi eficiente de comunicare cu călătorii în transportul public local.
  • Strategia pentru menținerea unor servicii de transport premium.
  • Service și siguranță – o abordare metodică.
  • Măsuri de protecție împotriva întârzierilor la încasarea facturilor.
  • Condițiile în care transportul internațional rămâne rentabil.
  • Pașii corecți privind pregătirea angajaților – șoferii devin agenții de marketing ai companiei.
  • Nevoile de transport ale turiștilor străini și așteptările agențiilor.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.