Cod Galben de ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod Galben de viscol şi ninsori, valabilă din 10 ianuarie de la ora 22.00 până în 11 ianuarie la ora 12.00, pentru şapte judeţe din zona Moldovei: Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi.

foto: CNAIR

Astfel, în cursul nopţii de 10 spre 11 ianuarie şi în dimineaţa zilei de 11 ianuarie vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent.

Vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Totodată, meteorologii au emis o informare meteo de ninsori, începând din după-amiaza de 10 ianuarie, dinspre sud-vest, ce va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării.

În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Dobrogea şi înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte, favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului şi în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de 11 ianuarie vântul se va intensifica şi în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum şi în Dobrogea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.