Contract pentru pasajul Oltenița de pe Centura București

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) a  semnat, în 21 iunie, contractul pentru proiectarea și execuția lărgirii la 4 benzi a centurii rutiere a municipiului Bucureşti Sud, între autostrăzile A2 (km 23,6) și A1 (km 55,5), Lot 1, care cuprinde și amenajarea nodului rutier Centura București – DN4 (Oltenița), între km 29,5 – km 33.

Oferta  desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA.

Valoarea de semnare a contractului este de aproximativ 170 milioane lei, fără TVA.

Durata contractului este de 150 luni, începând de la data atribuirii lui, din care: 6 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuție și 120 de luni – perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare). 

Amenajarea nodului este denivelată și presupune construcția unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier va începe la km 29,5 și se va termina la km 33, pe centura existentă, și include și sensul gratoriu de la km 35,5. 

Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se va termina cu un sens giratoriu (pe directia București) și de aproximativ 650 m care se va termină cu un sens giratoriu (pe direcția Oltenița).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.