Contract reziliat pentru 8,7 km din Centura București

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat, în 21 iunie, contractul pentru modernizarea Centurii București între Autostrada A1 București – Pitești și DN 7.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Iată precizările CNAIR:

„Decizia a fost luată după ce reprezentanții CNAIR au constatat că Asocierea DELTA ACM 93 & AZVIRT LLC & MAXIDESIGN a abandonat, practic, șantierul deschis încă din luna mai 2013.

După mai multe întârzieri imputabile Antreprenorului, progresul fizic în șantier a ajuns la 86,5% în luna noiembrie a anului trecut, însă de atunci acesta nu a mai derulat nicio activitate.

În plus, s-a observant că lucrările efectuate în anii anteriori au început să se degradeze.

CNAIR i-a transmis Antreprenorului nu mai puțin de 5 notificări, prin care a cerut acestuia să finalizeze lucrările restante.

Pentru a urgenta finalizarea proiectului, CNAIR s-a ocupat inclusiv de întocmirea documentațiilor necesare exproprierii suprafețelor de teren afectate de lucrări, deși această obligație revenea Antreprenorului, conform contractului.

După finalizarea procedurilor de reziliere, se va decide modalitatea de continuare a lucrărilor restante.

Ca urmare a rezilierii contractului, Antreprenorului i se vor percepe penalitati de întârziere, i se va reține garanția de bună execuție, în cuantum de 10% din valoarea contractului și i se va emite un certificat negativ, care nu îi va mai permite să mai participe la licitații publice în România sau în alt Stat Membru al Uniunii Europene, timp de 3 ani”.

Contractul pentru construirea Sectorului Centurii București, cuprins între A1 și DN 7, în valoare de aproximativ 106,6 milioane lei, fără TVA, a fost semnat în luna noiembrie 2011, iar lucrările ar fi trebuit să fie fianlizate încă din august 2014.

Proiectul, cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, care are o lungime totală de 8,7 km, presupune configurarea la 4 benzi a acestui sector de drum național, reabilitarea a 2 poduri și pasaje și construirea a 4 poduri și pasaje noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.