COVID-19 Sixfold: Timpi de așteptare pentru camioane la trecerea frontierelor

Pe portalul  Sixfold (covid-19.sixfold.com) sunt calculați timpii de așteptare la trecerea frontierelor pentru camioane, informează UNTRR pe Facebook.

Legendă

Verde: nu au fost observate întârzieri semnificative
Portocaliu: întârzieri până la ~ 1h
Roșu: întârzieri de peste 1 oră
Negru: se observa o acumulare semnificativă de camioane
Alb: nu sunt suficiente date recente pentru a afișa estimările

Metodologie

Datele utilizate pentru construirea acestei hărți provin de la sute de mii de camioane care deservesc unii dintre cei mai mari expeditori europeni. Aceste camioane își împărtășesc locațiile cu noi prin sisteme telematice, dispozitive IoT și aplicații mobile. Majoritatea camioanelor ne trimit actualizări la fiecare două minute și folosim cele mai recente stări posibile pentru a calcula situația de la granițe.

Timpul de trecere a frontierei este timpul mediu pe care camioanele îl petrec pe coridorul de trecere a frontierei. Aceste coridoare au o lungime de aproximativ 10 km; centrele lor sunt afișate pe hartă. Datele sunt colectate în ultimele 6 ore și sunt reîmprospătate aproximativ la fiecare 20 de minute. Timpii de trecere nu sunt afectate de camioane care nu trec de frontieră.

Dimensiunile lungimii cozii sunt calculate prin analizarea concentrației camioanelor oprite sau cu mișcare lentă în vecinătatea trecerilor de frontieră. Pentru simplitate și viteză de calcul, nu încercăm să surprindem dimensiunea cozelor extrem de mari (să zicem 70 km) și să ne concentrăm pe cele mai rezonabile (până la 20 km). În timp ce încercăm să oferim informații cât mai precise posibil, unele cozi nu indică neapărat că frontiera este blocata și reflectă pur și simplu concentrații mari de camioane în zonă.

https://covid-19.sixfold.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.