Managerii Dan Straja de la Institutul Oncologic și Bogdan Păltineanu de la ”Bagdasar – Arseni” au fost arestați preventiv

Reținuți de procurorii DNA sub acuzația de luare de mită sub formă continuată, Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, și Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar – Arseni”, au fost arestați preventiv.

Decizia pronunțată vineri seară de Tribunalul București nu este definitivă dar este executorie, astfel că cei doi medici au fost duși în arestul Poliției Capitalei, unde și-au petrecut, de altfel, și ultimele 24 de ore, cât au fost reținuți de anchetatori.

Dan Straja este acuzat că în perioada 1 – 8 mai 2015, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în două tranșe, suma totală de 95.750 euro. “Banii reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)”, precizează DNA.

“Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituției pe care o conducea, cât și în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)”, se mai arată în ordonanța de reținere.

În referat, procurorii precizează că Straja a primit “comision” 55.000 euro la birou și 45.750 euro în mașină. Banii erau ascunși într-o revistă.

La rândul său, Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, la data faptei manager la Institutul “Ana Aslan”, este acuzat că a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în 5 tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a unor contracte.

Păltineanu a luat șpăgile în același mod: bancnote de câte 500, 200 și 100 de euro introduse între paginile unor reviste: 26.400 euro în mașina personală, alte 3 tranșe în mașina mituitorului (19.500 de euro, 18.600 de euro și 22.500 de euro) și 5.000 de euro acasă.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.neneoclock.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.